HTML

Kísérletek pszichoaktív növényekkel

Legális, pszichoaktív növényekkel végzett kísérletek tapasztalatainak leírása. Álomserkentés, látomások szerzése, szellemi képességek mozgósítása.

Friss topikok

  • ö...mikó?: Hali, dohánypótlót keresek fű mellé, ami nem tartalmaz túl sok kátrányt, rákkeltő anyagot, viszon... (2019.02.04. 14:41) Damiana
  • vuitton: @Julianna Kapitány: A Gomoa shopban lehet 150gos Natural synergy márkájú porított kóladiót kapni (2018.05.07. 07:22) Aranygyökér-kivonat + Kóladió kombináció
  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.22. 20:01) Kava Kava
  • bioegeszseg: Úgy látszik már más is észrevette, hogy fogyaszt a kóladió, az új fogyókúrás szerek hatóanyaga a k... (2017.04.20. 09:27) Kolanut, kóladió
  • Bluesmoke: Hát tegnap este kipróbáltam egy 500mg-os Rhodiola Rosea Root kapszulát lefekvés előtt, de nem volt... (2016.11.05. 13:36) Kratom vs. Mulungu

Archívum

Berúgni Kratomtól

2010.11.30. 15:18 pszichoaktiv

Nos, kratomügyi kutatásaim két új élménnyel szolgáltak:
1: Szedáció, ami nem a már általam ismert "túlszedtem a kratomot, menjen már ki belőlem" típusú, hanem a "húha, ez aztán jól letompított, zsong a fejem, itt ez a jó kis kanapé, nem kéne innen felkelni" élmény. Ezt egy jó erős Green Vein Indo adta, 5-7 g körüli mennyiség volt.
2: Berúgás!!! Na, ez meglepett. Főztem 7g Old Rusty Indo Kratomot 20 percig némi citromlével, aztán ezzel lelocsoltam ugyanebből 3g-t, elkevertem, majd visszahígítottam hideg vízzel és megittam. Szép lassan jöttek is a tünetek, és kb. 1 óra múlva jött a felismerés, hogy tudtam én, hogy ez erős lesz (minél idősebb a kratomlevél, annál ütősebb), de hogy ennyire?!.. Régen azért is szerettem alkoholizálni, mert a felfelé ívelés és a lefelé konyulás határán volt egy lebegős állapot, amit vagy 15 éve neveztem el "űrhajós érzés"-nek: ez a szédülök, de jó értelemben, és szeretném ezt az élményt sokáig fenntartani, de mivel mohó ivó vagyok, ebben az állapotban még javában szívódik felfelé az alkohol, így nemsokára átvált az ivás lerészegedésbe. Mindig is szerettem volna ezt a lebegős érzést sokáig fenntartani, de az ehhez szükséges mértékletesség és tervezés ritkán jött össze.
Node most! Már vagy egy órája tartott az, ami rendes iváskor max. negyed-fél óráig, és voltak kisebb koordinációs problémák is, szóval ilyen kratomok mellett vezetni tényleg nem nagy ötlet. Éreztem, hogy ez tartós lesz - hányinger egyébként nem volt. Ekkor az az ötletem támadt, hogy megnézem, mi van, ha emellé begurítok egy feles 40%-os töményet is, hátha euforizálódok is. Ehelyett az érzés még tovább mélyült, tiszta tudattal átélt részegség, bódultság volt, amit megismerhettem - hiszen egy felestől agyi tompulás még nem tapasztalható. Órákra elmerültem ebben, és próbáltam inkább kanapézni, úgy volt az igazi. Eufória nem volt, szerintem azon már a legelején is túlvoltam, ha ad ilyet egyáltalán ez a fajta, de majd kisebb, pár grammos adagokkal tesztelni fogom ezt is. Lehet, hogy nem eufória lesz, hanem egyfajta bebaszás előtti szalonspicc, még nem tudom.
Valaki kérdezte, hogy lehetne a pia helyett valami hasonlót találni. Na, ez a leírtak tekintetében pont olyan. Voltam így pár óráig, aztán ilyen újszerű módon bebaszva dőltem be az ágyba este 10-kor. Hajnal fél kettőkor meg tökéletesen tisztán, józanul ébredtem, és nekiálltam bepótolni az este kimaradt melókat :)

8 komment

Címkék: alkohol relax nyugtató kábulat szalonspicc mitragyna speciosa kratom szedáció

Szarvacskás levelű Kratom

2010.11.30. 14:11 pszichoaktiv

Folyamatosan új kratom fajtákra vadászom, és végre ismét van egy, a horned leaf indo, tehát ilyen csúcsos-szarvacskás levélkörvonalat kell elképzelni sima helyett. Mivel nem tenyésztett, nem lehet azt mondani a munkásoknak, hogy "Na most akkor kerítéstől kerítésig levélgyűjtés!", hanem járni kell érte az erdőt, méghozzá fáról-fára, mert elszórtan van jelen a vadonban. Emiatt aztán kevés is van belőle forgalomban, drágább az alap indo kratomoknál.
Viszont nagyon jó! :) Egyik tesztem leírása:
Rendes reggeli 8-kor, hogy utána már ebédelni se volt kedvem, inkább egy kis kombucha ital. Délután pedig megjött az új kratom, szóval 18:00-kor, gyakorlatilag 10 órán át ürülő gyomorral benyomtam 7 grammot. Hatása még éjfélkor is volt, de akkor már mentem lefeküdni. A kratom-toleranciám a sok kísérlet következtében eléggé fent van, de még így is ilyen kiadós, és ami a legjobb benne, hogy más, szintén erős kratomokhoz képest nem az van, hogy ennyi már annyira beüt, hogy inkább lepihenek pár óra után, hanem csak melózol és gondtalan vagy hosszú órákon át. (Jó kérdés, hogy ez mitől lehet, mert az indo szárak és erek is hasonlóan hosszú lefolyással tudnak bírni, de azoknál pont ez a magyarázat, hogy a nehezebben emészthető rostok lassabban adják le az alkaloidokat.)
Aztán egy 8 órás alvás utáni, reggeli üres gyomorral is teszteltem, de csak 3 grammot. Így is hatott vagy 8 órán át - bár az nálam egyértelmű, hogy ekkora alvás után, egy viszonylag friss reggelen kratomból mindig elég kevesebb, kb. a fele, mint egy végigmelózott nap után. Ez nálam elképesztően hosszú hatásnak minősül, de mivel csak most futottam össze vele, nem tudom, másoknál is igaz-e ez. Majd ha lesznek infóim, megosztom, és végzek még újabb kísérleteket is, ugyanis magamnak is nehezen hiszem el ezt az ár/érték arányt :D
Mindent összevetve számomra ez a fajta úgy viszonyul a többi indo kratomhoz, mint a Maeng Da a thai kratomokhoz.
Alkohollal is ki fogom majd próbálni, természetesen :)))

Ki is próbáltam :)
18:30-kor, 6 órás üres gyomorra 6g horned leaf, fél óra múlva már van hatás, arra rá egy sör. További fél óra múlva a stimuláció és az eufória már olyan magasságokban járt, mintha tartottam volna egy hosszabb szünetet és utána mondjuk 7g light vein indot használtam volna, de nem így történt, nem volt már egy-két hete szünet, szóval ilyen és ekkora eufória igazán kellemes meglepetésként ért! További fél óra után még egy sör, ami azonban már nem emelte tovább az eufóriát, de le se rontotta. Ekkor újabb fél óra után úgy döntöttem, megnézem, hogy plusz 3g sok lesz-e. Sok lett, de nem volt kellemetlen, csak éreztem hogy ez már feleslegesen sok volt, viszont mintha lett volna egy túlnyomást elvezető szelep a fejemen, nem fordult át szedációba a dolog, de az eufóriától eltávolodott azért felfelé. Még éjjel 1-kor éreztem rendesen, de akkor már mentem aludni inkább.

 

Na, az is kiderült, hogy az indonéz kontaktok által sem javasolt "alkohol után használt kratom" ennél a típusnál sem jön be. Össze sem lehet hasonlítani, mennyivel jobb, ha félóraval megelőzi a kratom az alkoholt. Alkohol után fogyasztott horned leaf esetén meg erős ugyan a hatás, de kissé tompa a fej, vagy hogy is mondjam. Pont a lényeg veszik el, legalábbis számomra.
Ugyanakkor kipróbáltam küszöbadag (3g) alatti dózisokat, és ismét meglepetés ért: 2 és 1,5g esetén is tartós hatás érzékelhető, hosszú órákon át, mindössze az intenzitás alacsonyabb. Tehát nem az van, hogy semmi sincs, nagyon is van, csak olyan kis szolidan. Az intenzitást a dózisemeléssel lehet feltekerni, de a hatáshossz nálam szinte azonos. Ilyennel még nem találkoztam.
Muszáj lesz mixekben is kipróbálnom, első körben light vein indo-val, aztán minden mással is :D

1 komment

Címkék: eufória mitragyna speciosa kratom természetes antidepresszáns maeng da thai indo kratom

Munka álmokkal, sámántechnikák stb.

2010.11.30. 13:44 pszichoaktiv

Arangyökér és társai-"elvonót" tartok, kb. egy hete, hogy megnézzem, milyenek mostanában a segítség nélküli álmaim. Enyhült az intenzitás és a visszaemlékezési képesség, de örömteli a tapasztalat, hogy sokkal jobb a helyzet, mint pár éve, amikor elkezdtem foglalkozni az álomnövényekkel - akkoriban jöttem rá, hogy a kevés alvás miatt gyakorlatilag már nincsenek álmaim, vagy ha nagy ritkán mégis, azok értékelhetetlenül zagyvák. Mostanában azért az ilyen szünetekben is megy az álmodás, és ma reggel érdekes üzenettel jöttem ki az álomból, amit majd kifejtek.
Zenei aláfestés: A legutolsó Harry Potter filmben van egy Nick Cave szám, szeretem is, nem csoda, hogy a női vokálrefrén - vagy mi - belém is szorult, és végtelenített szalagként ment a háttérben, de ez még most is így van, pedig már dél múlt :) A végtelenítettség onnan jöhetett, hogy éppen tegnap láttam egy ilyen megoldást egy történetben, és elméláztam a régi szalagos magnókon meg a végtelenített lejátszáson, szóval nem csoda, ha az agyam ebből a két élményből rakta össze a zenei aláfestést. Sokat adott ez a hangulathoz egyébként.
Történet: Álmában az ember azt teszi, amit őszintén tenne (ha pl. álmában gyáva az ember, akkor szerintem baj van), és képes voltam lemondást, önzetlenséget tanúsítani a cselekmény során, és még csak elő se hozakodtam ezzel elismerést kieszközlendő, mégis úgy alakult, hogy "lebuktam", és akin segítettem, rájött, hogy mit tettem érte, és itt következetett egy erős - baráti - érzelmektől patetikus rész, ment is alatta zene szépen :)
Az álom második, lényegi része, ami miatt leírom az egészet: Van néhány barátom, akikkel erős a vonzalmunk a sámáni technikák megismerése és gyakorlása iránt, ez a gyakorlatban sok olvasást, legálisan elérhető sámánnövények fogyasztását jelenti, és néha részt is vettünk olyan eseményeken, ahol sámán-technikákat tanítottak. Személy szerint révültem már szkeptikus hozáállásom ellenére sikeresen, találkoztam erőállatommal, kommunikáltam is vele, hoztam válaszokat harmadik személy kérdéseire, kaptam válaszokat saját kérdésre, egy barátom jóvoltából és szakértő útmutatásával, segítségével elkészítettük a dobomat, ami tényleg az enyém, a fogóját én szereztem egy erdei éjszakán, és várakozásaim ellenére a fa választott végül engem, nem én őt... stb. tisztító, erőszerző gyakorlatok, ilyesmik. Szóval a sámánhit az út, amin végig kéne menni, vagy amin legalábbis járnom illene. Az időm, figyelmem azonban szétforgácsolódik, és meg-megtorpanok. Álmomban egyértelműen kiderült, hogy ezen csak az segít, ha közösen dolgozok az említett barátokkal. Egymást fel tudjuk hozni, segíteni tudjuk, akár véletlenül is. (Most egy kis valós betét: bejöttek évekkel ezelőtt ezek a webes, parkolós játékok, egy srác átküldte, hogy mennyi idő alatt van meg, ismerkedtem a billentyűkkel, bénáztam nagyon, így lett 4 perc, írtam is, hogy 4 az eredmény. Na, ő kissé félreértette, és pár óra alatt ő is megcsinálta 4 alatt, mármint 4 másodpőerc alatt... Így értem a másik véletlen felhozását, félreértés az alapja, de bízik benned, elhiszi, amit mondasz, és ő tényleg meg is csinálja. Ez a kis történet álmomban is eszembe jutott.) Az egyik srác is félreértett valamit az álomcselekmény során, és a végén, sok gyakorlás után elő tudott állni egy remek biomágneses demonstrációval, hogy nehogy már csak ő ne haladjon, én meg csak néztem álmomban, hogy hűha, ez nem semmi :)
Ha kivonjuk mindebből a meseszerű elemeket, akkor annyi marad, hogy közösen kell dolgoznunk, az a követendő irány. Hozzáteszem, hogy ha álomnövényeket nem is használtam, de odafigyelek manapság, hogy az elalvás előtti utolsó gondolataim a sámáni út körül forogjanak: 2-3 oldal elolvasása valami inspiráló, de azért tudományos igényű szakirodalomból pl. bőven elég ehhez.
Mindenesetre azt hiszem, nem említettem valami fontosat: álomnapló. Ez is egy eszköz arra, hogy egyre tisztábbak legyenek az álmok, trenírozza az emlékezetet, és a sok üres lap inspirál, hogy ne tétlenkedj, és vádló a látványuk, ha lustulsz. Az álomnapló vezetése az asztrálprojekciós technikáknak is része, mint ahogy a modern, önjelölt mágustanoncok is vezetnek naplót a sikereikről és kudarcaikról.
Ha érdekel valakit, írhatok majd részletesebben is saját spirituális turizmusom eredményeiről.

Szólj hozzá!

Címkék: álomnövény sámánhit

Kratom - rostok nélkül

2010.11.30. 13:33 pszichoaktiv

Felmerül a kérdés, hogy mit csináljon az, aki szereti a kratomot, de a vízben elkevert por lenyelése emésztési problémákkal (feszülő érzés, nyomás) vagy éppen nehéz széklettel, napi használat esetén akár székrekedésközeli kényelmetlenségekkel jár.
Főzhet ugye teát, ami jó dolog, de állandóan főzőcskézni fárasztó, és egyszeri főzés nem hoz ki mindent a kratomból, ha max fél óra van rá.
Felesben össze is keverheti kávéval, és lefőzheti kotyogóban, de ez elég pazarló dolog, 15g-t visz el egy ilyen manőver, ebből 15g kávé hozzáadásával számomra két adag jön ki, és bár tök jó dolog, de szerintem van jobb is. Meg aztán eléggé sípol a kotyogó, amikor először csináltam ilyet, azt hittem, robbanunk :)
Manapság azt szoktam csinálni, hogy 10g/adag kratomot veszek, és kétszer használom fel. Tehát, hogy időt nyerjek, mondjuk 30g kratomot dolgozok fel egyszerre. Felöntöm valami természetesen savas gyümölcslével, de csak annyira, hogy átnedvesedjen mindenhol, és lefagyasztom. Ez szétveri a sejtfalakat, és jobb lesz a kioldódás, amikor mindezt olyan 3 deci vízben felolvasztom, majd 10 percen keresztül, botmixerrel turmixolom. Teszek bele egy-két evőkanál citromlét is, hogy a sav is segítsen. Ezt leszűröm textil teafilterrel - ami olyan ugye, mint egy zokni drótkarikára húzva - és a maradék növényi anyagot még ki is főzöm 1 óra alatt, és ezt is leszűröm, a teát elteszem, a növényport kidobom. Ez kétszer 3 adag rostmentes itóka, mikor melyikhez van kedvem, azt használom. Ha a mixelésnél teszünk bele tömény alkoholt is, akkor még jobb lesz a kioldódás, és tartósabb is lesz a mixtúránk.
Hatásra nem lesz olyan erős és euforikus, mint a levélpor - azt ugyanis nem lehet teljesen tökéletesen kivonatolni, még a legjobb kivonatok se tudják ugyanazt a hatást visszaadni -, de azért igen kellemes és gyomorbarát végeredményt kaptunk.

A másik:
Tudomásomra jutott, hogy volt egy mentális problémákkal küzdő egyén, akinek az orvosok tablettakúrát írtak fel, mert súlyos, és egyre súlyosbodó volt a kényszerképzetes-szorongós-depressziós állapota (ez a személy nem egy korábbi posztom alanya, hanem egy teljesen másik eset). A tabletták helyett inkább kratomot használt (napi kávéskanálnyi adag, ez nem valami sok), és bár kezdetben pozitívak voltak az eredmények, végül mégis befordult, és a zárt osztályon kötött ki. Tehát vannak olyan súlyos esetek, amikor már csak erős gyógyszerek segítenek, ilyenkor egy kis kratom már láthatóan nem megoldás, csak kitolja a tablettaszedés elhagyásának következményeit.
Szóval vigyázat! Az orvos alapesetben a barátod. Ha valamilyen baj van, általában 3, különböző hátterű orvost tartok jónak megkérdezni, és ha ebből kettő ugyanazt mondja, lehet hinni nekik. Vannak komoly problémák a hivatalos antidepresszánsokkal, de vannak esetek, amikor már csak ezek kontrollált használata segít. Van sok-sok sikertörténet a kratommal, de nem mindenkinek oldja meg a problémáit.
Fontosnak tartottam ezt itt közzétenni.

Szólj hozzá!

Címkék: alkohol extrakt kivonat mitragyna speciosa kratom természetes antidepresszáns

Kratom szárak és erek

2010.11.30. 12:00 pszichoaktiv

Bizonyos időközönként muszáj vagyok beszerezni valami új típusú kratomot, mert az egyik kedvenc növényem, és hajt a kíváncsiság, hogy mit tud még, amit én nem :) Mostanában tűnt fel a kratom szárak-erek porításával nyert elegy, már teszteltem is egyszer, s bár nem tudok még az elkövetkező időkről biztosat állítani, de azt hiszem, hogy ez még a light vein indo-nál is jobban tetszik. Önmagában elég volt 5 gramm ahhoz, hogy jó pár órára remekül érezzem magam. Intenzív, és tényleg hosszú ideig tart.
Felmerül a kérdés, hogy miért is van ez? Nos, a szárak és az erek elméletileg alacsonyabb alkaloidasűrűségűek, ezért van, amikor direkt ki is szedik a levélből porítás előtt, így nyernek olyan intenzív koncentrációjú porokat, mint pl. az Erezetlen Thai. A szárak s erek rostjai keményebbek, így hosszabb ideig tart a kioldódás, tehát lassabban fut fel, de órákkal tovább is tart. Ráadásul más az alkaloidaprofil, így mindenképpen ki kellett próbálnom. Hát most megvolt, a lassabb felfutás nem is annyira lassú, gondoltam, de azán rájöttem, hogy lassú ez, csakhogy a csúcson intenzívebb a hatás, pedig alacsonyabbra számítottam. Gyanítom, a vegyes összetételű erezetbe azért jó erős fajtákét keverik főleg, hogy piacképes legyen a termék. Vélhetőleg a jóval drágább kratomok melléktermékeként keletkező anyag van itt feldolgozva, így olcsón kínálnak minőséget, ami mindkét félnek jó.
Szóval a véleményem pozitív, sőt. Alkoholt még nem próbáltam rá, de ma este az is meglesz :))

Szólj hozzá!

Címkék: relax nyugtató eufória meditatív mitragyna speciosa kratom természetes antidepresszáns

Zene

2010.11.30. 10:53 pszichoaktiv

Van pár növény, pl. a hawaii törperózsa, amivel jobban átjön a zene, de a zene azért önmagában is alkalmas tudatmódosításra. A tradicionális dobolás egy általam is kipróbált, működő módszer, de azért vannak modern zenék is, amik annyira hatnak a tudatra (lélekre?), hogy - főleg, ha ritmikus headbangelésre is késztetnek, ami hosszú ideig folytatva szintén alkalmas a normál tudatból való kizökkenésre - képesek az embert fölemelni, visszaterelni a fontos dolgokhoz akár napokra is :)
Jövő kedden Bécsben lép föl a Neurosis, jó kérdés, hogy felerősítsem-e a zene átélését, vagy önmagában figyeljem meg a hatást. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy szerintem melyik a leghatásosabb, legátéltebb, általam legtöbbször végighallgatott, egyszóval a legtöbbre értékelt koncertvideó, akkor egyértelműen ezt válaszolnám:
http://www.youtube.com/watch?v=fmdmnnv2NkY
Aki végignézi és -hallgatja, az előadók részéről rendkívüli szintű, mesterkéletlen átélést láthat, ez nyilvánvalóvá válik a néha már-már komikus arcjátékból, amiről abban a pillanatban ők talán nem is tudnak. Mindez sikeresen közvetíti azt a szétszakító erejű hevületet, aminek a csatornájává lényegültek át erre a pár percre. (Ha ez a leírás kissé patetikusra sikerült, az csak engem minősít, a zenét semmiképp.)

(Nem tudnám viszont nyugodt szívvel útjára engedni ezt a posztot, ha nem említeném meg a Sciviast, ami spirituális szempontból az egyik legnagyobb zenekar, és nem csak magyar, hanem nemzetközi szinten is. Rendkívüli hatást gyakorolt rám minden koncertjük, bár ők nem post-HC/metal, hanem neofolk vonalon vonulnak.)

Szólj hozzá!

Címkék: hawaii törperózsa zene

Álombéli zene

2010.11.30. 10:37 pszichoaktiv

Sziasztok :)
Manapság sem sok időm van, de valamit azért elmesélnék. Mostanában főleg aranygyökér támogatású álmaim vannak, és érdekes tendencia mutatkozik: Több álmom is olyan fordulatot vesz, melynek során eljutok valamilyen eddig ismeretlen (és a valóságban nem is létező) együttes koncertjére. Ilyenkor több számot is rendesen végighallgatok és nézek, és a zene mindig hihetetlenül jó!! Egyszerűen fantasztikus az élmény!! Dallamok, ritmusok, hangszerek nagyszerű összhangja, komplex és fogós témák. Egyetlen bajom van, hogy nem vagyok zenész. Sajnos nem tudom lejegyezni ezeket az álombéli dallamokat, így azok elhalványulnak és végül eltűnnek az agyamból.
Az irodalomban ugyanerre E.T.A. Hoffmann a példa, de olvastam valahol ilyen zeneműről is, amit az alkotó eredetileg álmában hallott. Azt hiszem, maga az Ördög zeneműve volt, és csodálatosnak találta az álmodó, amit hallott. Mivel zenész volt az illető, le is jegyezte. Igaz, csak halvány másolatnak tartja az eredetihez képest, de legalább valamit át tudott adni, meg tudott ragadni belőle. Irigylem is rendesen :)

Írtam korábban, hogy az aranygyökér inkább ilyen önelemző álmokat produkál, de ez mostanában változni látszik. Aki rendszeresen fogyaszt aranygyökeret, az kb. rá van kényszerítve, hogy elfogadott normáinak megfelelő életet éljen, mert különben este jön a lelkiismeret, és az orrára koppint. S mivel ez elég fárasztó, és az ember nem szeret arról álmodni, hogy aznap pl. kivel nem kellett volna annyira ingerülten viselkedni, még ha meg is érdemelte az illető, így hát legalábbis megpróbálok a tőlem telhető legtürelmesebb stb. stb. fickó lenni :)
Ez most elég szerénytelennek tűnhet, de annak fényében, hogy régen azért végképp nem a tolerancia és a türelem megtestesülése voltam, mégiscsak tekinthető valamiféle pozitív változásnak.
És amiért mindezt elmondom, az az a spanyolviasz szintű felismerés, hogy az ember viselkedése, ezáltal az önmagával való viszonya jelentősen befolyásolja álmai minőségét, témáját. Mostanában elég az aranygyökér is ahhoz, amihez régebben muszáj volt Zacatechichit fogyasztani, és egymás után jönnek az érdekesebbnél érdekesebb álmok. Legutóbb egy (természetesen nem létező) szerb nemzetiségű, mégis jó értelemben vetten nacionalista, kortárs egyházfi életéről álmodtam. Álmomban volt egy zenekara is, voltam a koncertjükön, ami nagy hatást tett rám. Nem csak a szuggesztív zene, hanem a misztériumjátékokat idéző színpadi "előadás" is, amit eközben láthattam. Nem az én hitem volt, de tetszett az erő, amivel megmutatták. Archaikus ruhák, misztikus cselekmény stb. Egy élmény volt, tényleg. Szóval ez az azt hiszem, kissé eretnek rend erős befolyással volt az emberekre, főleg a fiatalokra, így az állam is nyomozott utánuk, én pedig külföldön próbáltam valahogy kideríteni, mit is művel pontosabban ez az erősen karizmatikus figura, milyen a világképe, miben hisz avagy mit tud. Rendjükben belső válság tetőzött éppen, emberünk látomásos eszméi és prófétához illő magabiztossága került szembe a rend kötöttebb tételeivel, ezért aztán istenítéletet kértek. A rend szabályai szerint feloldhatatatlan hitvita esetén mindenki felöltözik papi ruhájába, felvonul a tengerbe mélyen benyúló zátony végén álló rendház, egyben templomuk tetejére, és a tengerbe veti magát. Hatásos jelenet volt! Egyisten-hívők voltak, ő pedig hitük szerint innetől már megoldja majd, hogy az őt legtisztábban felfogót részesítse előnyben. Mindenki meghalt a prófétán kívül, akit aztán, mikor végre beszélgethettem volna vele, letartóztatott pár civil ruhás kopó.
Rendkívül részletes, élet- és mozifilmszerű, cselekménydús álom volt, az ilyenekért érdemes lefeküdni aldni :)

Szólj hozzá!

Egy friss jó álom, meg egy pár napos rémálom

2010.11.30. 10:24 pszichoaktiv

Én kifejezetten szeretem az Aranygyökér kivonatot, mert egyszerű csak úgy bekapni a kapszulát, nem kell bajlódni a teával. Több napja ért már az elhatározás, hogy hagyok magamnak vagy 9 órát alvásra, mert eléggé kimerültem. Tegnap eljött az ideje, kapszula be, alvás. Az éjszaka első fele elég hánykolódósan telt, mert sajna egy hete meghúztam a hátamat, és hiába csontkovács meg torna, nem múlik a fájdalom, sőt, fel is ébreszt. Na sebaj, pár óra alatt annyira kifáradok ebben, hogy már ez se tud felébreszteni, jönnek is az álmok.
Volt egy kísérleteimmel kapcsolatos, tanító jellegű álom, de ezt felébredve bizony felül kellett bírálnom, könyörtelenebbül fogalmazva: kémiailag jó nagy baromságnak tűnik az álmomban kapott infó, de majd utánagondolok még, hátha van benne értelmes darabka.
Aztán jött a főálom, ami igazán nagyszerű volt, mondhatnánk akció-roadmovie-nak is: Napsütéses erdei ösvények, a feleségemmel kirándultunk, kijutottunk egy aszfaltútra, ahol megálltunk pihenni, illetve én végre elővettem a sport-kerekesszékemet! Szerencsére nem szorulok ilyesmi használatára, és álmomban ez nem is segédeszköz volt, hanem kifejezetten sporteszköz. Az ember kinyitja, beleül, kezével meghajtja a kerekeket a szokásos módon, de ahhoz képest ez sokkal jobban gyorsul, tehát volt a szerkezetben valami rásegítés. Mint egy száguldó fotel, amivel a hegyi utakon is kiválóan lehet közlekedni, ha kell farolni is stb. Kiment az emelkedőn, nem estem vele pofára meredek lejtőkön, szóval remekül éreztem magam. Idős emberek kiránduló csoportjait hagytam le, szerpentineken ereszkedtem alá, az arcomba csapott a szél, és amikor kiszálltam belőle, csak összecsuktam, mint valami modern babakocsit. Volt egy városi jelenet is, ott is ezzel a szerkezettel eszetlenkedtem, nagyívű kanyarok, lépcsőn lefelé zötykölődés, ugratások, stb. Kurva jól szórakoztam, izgalmasan teltek a percek, és az idő is nagyon kellemes volt hozzá.
Nyilvánvaló, hogy tele van a tököm a téllel, hiányzik már a tavasz és az erdő és a sportolás :) de hogy ez ennyire színesen jött elő, és a kezemmel, az arcommal, mindenemmel éreztem az álmot, ez nagyon jót tett a lelkemnek.

Főleg azok után, amiket pár napja sikerült átélnem, amikor is - szintén aranygyökérrel tuningolt álomban - előjött a rettegős képlet: Elkövetek valami csúnyát, és a nyomozás egyre közelebb ér hozzám, szorul a hurok, úgymond. Akit álmomban meggyilkoltam, egy régi osztálytársam volt, nem is szokott eszembe jutni, de most valamiért megöltem. Ez persze álmomban is csak úgy eszembe jut, hogy ajjaj, ezért van ez az egész nyomozósdi, nem kellet volna, de most már nincs mit tenni, ki fog derülni stb. És az a legszebb, ha az ilyesmit kettes mélységű álomban sikerül álmodnod, mert ha innen fel is ébredsz a normál álomba, nem jön a megnyugvás, sőt, helyette ott a rémisztő tudat, hogy úristen, tényleg megtettem, és tényleg hatalmas szarban vagyok!
:) Nyilván van pár dolog, amit nem úgy csináltam az életemben, ahogy kellett volna, és ezek bizony tudnak kísérteni álmomban, Aranygyökérrel pedig jóval erősebben, de mégis úgy gondolom, nagyszerű növény ez:
Mióta használom, nem merem erőből kezelni az embereket, ahogy bizonyos esetekben lustaságból vagy hatékonysági okokból tettem. Nem merem, mert éjszaka jön a lelkiismeret, és ilyen, de ettől azért jellemzően kevésbé durva álmokban, de azért alaposan kioszt a napi balfaszságokkal kapcsolatban. Márpedig én ezek helyett izgalmas, élvezetes dolgokról szeretek álmodni, és bár a rémálmokat is szeretem, de nem ezeket az önmarcangolós fajtákat. Szóval, mióta van ez a növény, jobb ember vagyok, illetve próbálok lenni. Ezt nálam semmiféle világnézet, vallás stb. el nem tudta érni, de úgy tűnik, hogyha rákötöd egy erősítőre a lelkiismereted, és alaposan felhangosítod, akkor kénytelen vagy meghallani, hogy mit kéne máshogy csinálni, nem mások, hanem saját magad szerint!

A fenti okok miatt (és mert az Aranygyökér nagyon pozitív hatással van az egészségre, és semmilyen mennyiségben, kombinációban nem mutat toxikus hatást) ajánlom ezt a növényt mindenkinek, aki álmokat és lélektani fejlődést vár magától.

Szólj hozzá!

Címkék: kivonat álomnövény aranygyökér

Kratom vs. Mulungu

2010.11.30. 09:49 pszichoaktiv

Na, ez két antidepresszáns, próbálom őket összehasonlítani, hatás szempontjából szigorúan szubjektív alapon.
Káros mellékhatások:
A Kratom annyira káros a májra, mint kb. a sör, és rendszeres levélporos formában történő használata az emberek egy részénél székelési nehézségeket okoz, valamint puffadást.
A Mulungu-nak nincs káros mellékhatása.
Gyógyító hatások:
A Kratom gyógynövény, leállítja a hasmenést, jó másnaposságra, méregtelenít, megfázás és fájdalmak ellen is jó, energizál stimulál, a fáradtságot és tompaságot elűzi.
A Mulungu erősíti a szívet és a májat.
A közös nevezőnek választott pozitív hatás: Antidepresszáns, euforiáns hatások, ezzel mindkettő rendelkezik.
A Kratom kis adagban stimulál, felfelé haladva a grammokkal euforizál, majd végül szedál. Mindezen hatások mellé nyugtató hatása is jelentkezik.
A Mulungu máshogy működik, balanszíroz, erősen nyugtat és a rosszkedvet elűzi, de plusz örömérzetet csak tényleg nagy dózis kifőzésekor tapasztaltam. Egyszer majd megeszek 10g port, hogy kiderüljön, mit tud úgy. Közepes adag kifőzésekor van egy vicces rugólábsheriff-mellékhatás, de ez nem eufória, csak vicces az állapot, amibe hozza magát az ember.

Komoly stresszhelyzetben inkább a Kratom, mindennapos használatra inkább a Mulungu jó. A Kratomot is lehet kis mennyiségben, könnyű székletet produkáló étrend mellett fogyasztani, de inkább a nagyobb hatású és dózisú (pl. 7g), heti kétszeri fogyasztása ajánlható, mondjuk Mulungus napokkal kitöltve a közbenső űrt.
A Kratomra rá lehet kapni, miközben egyre nő a tolerancia, innen persze simán vissza lehet fordulni, de akinél a depresszió ezt megnehezíti, és nyugodtan szeretné megtenni, annak ott van erre a Mulungu. Ha a Kratomot heti 2x használják csak, akkor a tolerancia vele szemben örvendetesen csökken, a szervezet megtanulja, hogyan hat, és többeknél a kezdeti adag 7g-ról visszamegy 3g-ra.

Ha még eszembe jut ezzel kapcsolatban valami, szólok.

8 komment

Címkék: relax nyugtató eufória mitragyna speciosa kratom stimuláns természetes antidepresszáns mulungu szedáció

Maconha Brava

2009.11.30. 16:30 pszichoaktiv

Hamis marihuána, ezt jelenti a Zornia Latifolia beceneve. A különféle herbál mixek kedvelt összetevője, de szerintem inkább csak mint a kivonatok hordozója, mert csipetnyi mennyiségben nem hatásos. Ebből egy teljes cigit kell tekerni, hogy legyen valami, de legalább lesz is, nem úgy, mint pár másik népszerű növény esetén..

Szóval fogom a cigitöltőt, meg a hozzá való füstszűrős "hüvelyt", és 2 perc alatt kész a cigi, ami tényleg remek alternatívája a dohánynak, amit amúgy se szeretek túlságosan, de ami sör mellé azért olyan jól tud esni. Meg az ember szereti ezt a cigitöltő rituálét, ezért is vettem annak idején ezt a remek kis töltőszerkezetet, csak nemigen használtam. Most már van mire, mert ezt az enyhe, kellemes relax hatást, ami nélkülözi a dohány "leültető" erejét, eléggé megkedveltem, és előnyben részesítem még a hiperlight dohányokhoz képest is. Persze a függés szó meg ilyen hülyeségek eszébe se jussanak senkinek, egy cigi simán csak egy kellemes állapotig viszi el az embert, rendesebb hallucinogén hatást legfeljebb nagyobb dózisoknál tartok lehetségesnek, ha egyáltalán. Ezt majd még tesztelem azért valamikor. Meg rakok majd hozzá Damiana-t is stb. stb., szóval elszórakozok vele :)

Füstje nyilván van neki, és nem is dohányszerű, úgyhogy a félreértések elkerülése végett szabad levegőn fogyasztom, pl. a tömegközlekedésbe való bekapcsolódásig tartó séta alatt, utána meg kellemesen, enyhén merengek :)

Hát ennyit tud, és drágának nem drága, szóval aki valami érdekességre vágyik, az tehet egy próbát. Komolyabb hatásokért továbbra is a Zen Diamondot használom.

Szólj hozzá!

Címkék: relax herbál mix maconha brava könnyű hallucinogén

Damiana

2009.11.30. 16:13 pszichoaktiv

Van egy kis fém pipám, abból szívom a Damiana nevezetű gyógynövényt. Vannak ugye ezek a figyelmeztetések, hogy leviheti a vércukrot (így felerősítheti a cukorbetegség elleni gyógyszerek hatását), meg hogy abortív hatásai is vannak, de mivel nem alacsony a vércukrom (kop-kop-kop), meg legényanyaságtól se tartok, hát kipróbáltam - a többi hatása ugyanis csak hasznára lehet a szervezetnek, avagy közömbös.

A kis fémpipába amúgy alig fér - nem ilyen tölcséres tetejű, hanem lapos -, lehet akár 0,2 gramm is, de majd lemérem. A lényeg, hogy a Damiana levélport így fogyasztva igen kellemes meglepetések értek. Mondjuk annyira azért nem volt váratlan az enyhe, kellemes relax-beállás, hiszen a Damiana pl. a Jamaican Goldnak is alkotóeleme. Persze az jóval effektívebb a többi növénynek és a kivonatoknak köszönhetően (kb., mint a fű), de a Daimana önmagában is használható növény. Na meg jóval olcsóbb is, ami nem utolsó szempont.
Amit azonban tényleg nem vártam, hogy így, ebben a minimál mennyiségben elszívva kijött az afrodiziáló hatás, ami a 10 grammos teától nem... Nem is értem. Bár azt mondják, hogy a teához 15-30 grammot kellene használni, és jó pár óráig áztatni, hogy aztán afrodiziákumként működjön. A 10 grammos teáktól én csak szépen berelaxálódtam estére, de elszívva ez a relax hatás erősebb. Altájékon pedig jön a spontán vérbőség érzése. Jó értelemben lettem tőle érzékenyebb, fokozódik az erekcióra való hajlam, a reakcióidő javul, többet érez az ember. Szóval amit a pipás megoldástól pont nem vártam, mert a teájáról írják ezeket. Lehet, de nem hiszem, hogy csak nekem van szerencsém, mert mástól is hallottam már ilyesmit, mondjuk azt eddig véletlen egybeesésnek tartottam. Változott a helyzet :) Újabb próba is igazolta, hogy nálam beválna, ha kéne.
Hogy mikor használnám? Amikor sörözök. Olyankor amúgy se árt egy kis plusz agyi beállás, de talán a sok sör altáji kókasztó, érzéketlenítő hatásait is tudná ellensúlyozni, ami nem lenne egy utolsó dolog :D Na, majd egyszer kipróbálom ezt a kombinációt :)

Cigibe önmagában, vagy szakaszonként beletömve a levélpor eltömítette a füst útját, megnehezítve a cigizést, de így is működgetett azért. Másodszor a cigidohányhoz kevertem egyenletesen, és így már jobb volt. Vagy ugye nem por, hanem levéltörmelék formában kéne a cigibe tenni, ezt amúgy napokon belül lehetőségem is lesz, hogy teszteljem.
Egyelőre azonban a pipás módszer vált be a legjobban. Mondjuk kaparja a torkot, amikor letüdőzöm, de a füst jó illatú.

Utánaolvasva azt látja az ember, hogy fél grammot elvaporizálgatva enyhébb vizuális hallucinációk már jöhetnek, és sokan használják keveréknek fű mellé, így spórolva utóbbival. Van, aki szerint nem sokat ér, de aki rendes fűeffektet vár, az tényleg csalódni fog.
Vizuális hatás nálam annyiban jelentkezett, hogy néha, pislogáskor egy érdekes „fut a tévé” effektet észleltem.

Volt egy sörrel kombinált próbám: 1 pipa (ettől - egy idő után, nem rögtön - kellemes kezdeti relax), 1 sör (fokozódó relax :) ), és még 1 pipa után már nem csak a relax-beállás van, hanem előjön az afrodiziáló hatás, és ez az érzés órákig megmarad. Igazság szerint úgy éreztem, hogy reggelig, de ezt nehéz elhinni, meg hát alvás közben hogyan ellenőrizzem...

Fogok még Damiana kísérleteket folytatni, frissül majd ez a bejegyzés.

Kipróbáltam a 10x Damiana extraktumot is, kevés forró vízzel leöntve, iható hőmérsékletre hűléséig lefedve hagytam állni, aztán megittam reggeli éhgyomorra. 0,5-1 grammot írnak, de én benyomtam 2 grammot, aminek az lett a hatása, hogy egy idő után az orrom ereiben éreztem a megnövekedett vérnyomást, jött a relax beállás is, meg a Damiana por szívásából ismert afrodiziáló altáji hatások. Lehet, hogy elég lenne ehhez az 1 gramm is :) Meg el is szívhatnám...

1 komment

Címkék: relax afrodiziákum herbál mix damiana könnyű hallucinogén

Ismerkedés a Légyölő galócával

2009.11.30. 16:10 pszichoaktiv

A légyölő számos érdekes tulajdonsággal rendelkezik, de tisztázzuk először is a mérgezési részt. Ha jól tudom, nyers gombából 3 kilót kéne megenni, hogy alulról szaglásszuk az egyébként igen kellemes illatú gombát. Ez a tizedére összeszáradt gomba esetén 300g. Azt ugyan nem tudom, hogy májkárosításhoz mekkora adag kell, de úgy tudom, hogy akinek a májával nincsen semmi gond, annál kis adag légyölő elfogyasztása nem okozhat akkora gondot. Mekkora a kis adag? 10 gramm körül, de már most szólok, hogy ennek megállapítása nem így megy, kissé komplikáltabb. Standard port kell készíteni:
A kísérletezésre szánt száraz gombakalapokat (20-30 gramm) kávédarálóval ledaráljuk, ez azért jó így, mert ezzel egyenletesen össze is keveredik az anyag, ami fontos, hogy egyenletes hatású port kapjunk. A kalapokban a hatóanyag ugyanis megjósolhatatlan koncentrációban és eloszlásban van jelen, de a standard porral már hozzá lehet kezdeni a tapasztaláshoz.
Én 3 grammal kezdtem. Némi böjt nem árt előtte, ezt úgy oldottam meg, hogy alvás után, reggel, éhgyomorra fogyasztottam. Szénsavasat nem jó ilyenkor inni, mert a hatóanyag ettől mérgezőbbé változik, aztán lesz hányás :) Utána se ettem semmit, inkább csak vártam a hatást. Jobban mondva vártam, hogy mi lesz, mert komolyabb pszichoaktív hatásra nem számítottam ilyen kis adagnál. Úgy másfél óra múltán megcsapott némi agybizsergés, sejtettem, hogy ha többet fogyasztottam vona, most jött volna el a beütési pont, de aztán ez elmúlt. Szomjas voltam viszont, és épp citromfű tea volt kéznél, úgyhogy azt ittam. Nem tudom, hogy a gomba önmagában is elálmosít-e, de a citromfű igen, szóval a délutáni egy óras kanapén való kiterülést az utóbbi számlájára írom nagyrészt. Folyamatosan álmodtam viszont, és az utolsó álmomban egy elég rendesen narkotikus, érzéktorzulásos állapotba álmodtam magam olyan élethűen, hogy azt hittem, tényleg az előszoba falai közelednek-távolodnak pulzálva, és komolyan úgy éreztem, hogy az egyensúlyérzékem és koordinációs készségem cserben hagy. Álmomban kissé para volt ez, mármint ilyen „hogyan fogom mások előtt kimagyarázni ezt a kiváló állapotot” jellegű óbazmegelés :) Aztán felébredtem, és felfogtam, hogy csak álom volt, és hogy ezek alapján bizony lesz ez még jobb is.

Összességében igen érdekes volt. Ilyen kis mennyiségben a légyölő, mint álomnövény jelentős, persze még meg kell ismételni a kísérletet pont ilyen kis dózissal, citromfű nélkül, hogy ezt biztosan kijelenthessem.

Azóta megvolt a 6 grammos próba is, azonos "még reggelről be az éhgyomorba" módszerrel. Az álmosság erősebb volt, meg a fejben a zsongás is. De ez nem olyan zsongás, mint más növényeknél, sőt, nem is zsongás... Megváltozott valami az agyamban, máshogy vagyok. Arra is rájöttem, hogy ezt csak úgy érdemes csinálni, ha előtte rendesen kialudta magát az ember, mert ha csak annyit alszom, amennyit szoktam, a légyölő simán elaltat. Nincs ebben veszély ekkora adagnál, sőt, az álom érdekes is lesz, de azért a légyölővel nem ez lenne a cél.
Szóval az órákig tartó punnyadgatás után további órák következtek, amikor álmos már nem voltam, és éreztem is, hogy most máshogy vagyok, mint szoktam, de ennél tovább nem fejlődött az élmény. 6 grammnál ez persze nem is volt várható, de én az óvatos fokozatosság híve vagyok.

Legközelebb 9 gramm lesz az adag, és alaposan kialszom, kipihenem előtte magam.

 

Na, úgy tűnik, ez a kipihenés, kialvás nálam csak akkor lehetséges, ha betegszabin vagyok. Nem halálosan vagyok szarul, épp csak annyira, hogy szédüljek kicsit a láztól, úgyhogy a doki otthon maradást javasolt. Kisebb felelőtlenség tehát, hogy nem teljesen egészséges állapotban vágok neki a 9g-nek, de nincs jobb alkalom. A láz lenyomva gyógyteákkal, szédülés nincs, de nem vagyok csúcsformában, ez tény.
1 órája vettem magamhoz a hideg vízzel elkevert, 9 grammnyi porított légyölőt, éhgyomorra, és már jön a hatás, elég rendes nyomás van a fejemben.

Na, lecsengett a nyomás, de nem volt semmi, kevesebb volt, mint a múltkor 6g-nál, és ez furcsa, merthogy ugyanabból az alapporból használtam. Különbség annyi lehetett, hogy most bevétel után 30 perccel bevettem egy Máratövis kapszulát májvédelmi okokból.

A következő adag 12g lesz.

2 komment

Címkék: citromfű álomnövény amanita muscaria

Citromfű

2009.11.30. 15:50 pszichoaktiv

A múltkor főztem egy 10 grammos teát citromfűből, és valóban adott egyfajta relax zsongást, vagy hogy is nevezzem ezt az érzést. Viszonylag lassan fejti ki hatását, szerintem megvolt egy óra is, mire rendesen érezni kezdtem. Kellemes volt, meg ott volt a tudat, hogy van az ember fejében valami :)

Tegnap gondoltam, megnézem ugyanezt 20 grammal, biztos még erősebb lesz. Hát kétszer bíz nem volt erősebb, de valamivel azért igen.

Ez tényleg egy enyhe relax-növény, és meg kéne még próbálnom elszívni, hogy úgy mit ad. Olcsónak igen olcsó, meg vannak gyógyhatásai is, szóval bekerül a házi repertoárba, de valószínűleg adalékként fogom inkább alkalmazni, mint önmagában, mert ha más, erősebb herbáknak tud adni még egy löketet, az izgalmasabb felhasználási terület.

Kieg.:
Na, úgy alakult, hogy egy családtagnak szüksége volt valami teljesen ártalmatlan, könnyebb, de azért hatásos stresszoldóra, nyugtatóra, kedélyjavítóra. Hát, legyen akkor a citromfű. 20g ledarált, száraz, de nem évek óta álló ág és levélzet, két személyre - nyilván én is ittam abból, amit főztem. Most úgy kezdtem, hogy hideg vizet forraltam, benne a darálmánnyal, és amikor megrottyant, lekapcsoltam. Textil teaszűrővel leszűrtem, aztán kettéöntöttem, és jéggel ihatóra hűtöttem. Szóval 1 főre 10g citromfű teája jutott.
Mivel jó pár órával előtte fogyasztottam 5,5g Bali Kratomot, megnézhettem, mit csinál a már kifejlett, és még tartó Kratom-örömmel/nyugival. Nos, a Kratom lefutását ezt kellemes módon, lassan átalakítja, áthajlítja a már ismert citromfű-nyugalommá, relaxszá. Szóval nekem bejött, kitolta így az időtartamot.
A másik fél pedig produkált némi ismert fizikai tünetet - izzadás -, majd jött a beígért relax. Szóval a citromfű-teám nem csak nálam szerepel jól. Rohadt jó érzés ám segíteni :)

Szólj hozzá!

Címkék: relax citromfű kratom

Red Vein Thai Kratom

2009.11.30. 15:22 pszichoaktiv

Na, ezt is már régóta tervezgetem, hiszen stimulánsi hírben áll, és a vörös erű állítólag jobb, mint a sima Thai Kratom, de ezt a nézetet nem mindenki osztja. Ezen nem is rugózom, inkább megkóstoltam, és próbálkozgattam vele így is, úgy is:

1: 7 gramm önmagában, leforrázva, lenyelve. Hát tényleg más, mint a Bali Kratom, mert ez nem euforiáns, hanem valóban inkább éberebbé, tevékenyebbé tesz. Szellemileg meg lehet vele könnyíteni, fizikailag pedig meg lehet gyorsítani az olyan nemszeretem melókat, mint takarítás meg egyéb házimunkák. Tanuláshoz, szellemi munkához még nem néztem. A Kratom hatása végig érezhető a fejben, végig tudom, hogy van bennem, tüdüttüttű, van bennem valamiii :)

2: 10 gramm utána alkohol: Nem egy nagy ötlet. Míg a Bali Kratomnál ez hozza elő az eufóriát, ennél a típusnál semmit nem ad hozzá az érzéshez, sokkal inkább párhuzamosan létezik vele. Szóval egyrészt van a tevékenység, meg van az alkoholizált állapot, és egy szorgalmas részeg sok bajt okozhat, én megúsztam kisebb elírásokkal, ilyesmivel, de nem is ittam eleget egy rendesebb apokalipszishez, amihez pedig a Kratomnak köszönhetően kellően aktívnak éreztem magam, simán levezényeltem volna azt is :))

3: Főzőcske 10 grammal: két és fél óra "rotyogtatás" :) aztán csak a lé elfogyasztása. Jó volt, de semmi különös új élmény, nem vagyok lusta pár dologhoz, amire amúgy rá se bírok nézni, szükség van rá, hát sürgök-forgok anélkül, hogy utálnám a dolgot, de tisztán érzem, hogy ez egyáltalán nem én vagyok, ez a házitündérkedés elég idegen tőlem :))

4: Áll előttem egy kemény délután, úgyhogy megnézzük mit csinál 7 gramm kávéval leforrázva. Majd este elmesélem :)
Na szóval: a Bali Kratommal közös pontja a Thai Kratomnak, hogy türelmet ad olyan dolgokhoz, amiktől egyébként elég gyorsan fel tudd forrni az agyvizem. A különbség annyi, hogy a Bali kratomos türelem vidám, eufórikus úton oldja ezt meg, tehát "csinálom, mindegy is, mit, mert tök jól érzem magam közben", a Thai kratomos meg ilyen aktivizálósabb, szóval "csinálom, mert bennem van a lendület, és ha valamikor, akkor most fogom végigcsinálni". Ez két különböző attitűd, és a Bali-féle hozzáállás valamivel hangsúlyosabb számomra. Mindenesetre mindkettővel órákon keresztül tud az ember máshogy viszonyulni a dolgokhoz.

Szólj hozzá!

Címkék: koffein alkohol mitragyna speciosa kratom stimuláns

Esti kombó

2009.11.30. 14:59 pszichoaktiv

Van egy jó kis kombináció, amit mostanság szoktam alkalmazni, ha olyan kedvem van:

0,24-0,48 gramm Aranygyökér-kivonat, a kívánt frissességtől függően.

 

+

 

7 gramm porított Kóladió

 

+

 

3 gramm porított Red Vein Indo Kratom

 

A Kóladió és a Kratom porokat leforrázom, elkeverem, hideg vízzel felöntöm langyossá, és ezzel a "löttyel" nyelem le az Aranygyökér-kivonat kapszulá(ka)t.

 

Eredmény: hosszan tartó, intenzív frissesség, akár hajnalok hajnaláig, aminek az első részét kifejezetten feljavult közérzet és tetterő, türelem jellemzi. A fáradtság, a lustaság, a lélektani nyomottság és apátia, az esetleges ingerlékenység eltűnik, az ember olyanná válik egész estére/éjszakára, mint amilyen szeretne is lenni, csak a napi munka után már nem tud.

Szólj hozzá!

Címkék: koffein relax nyugtató kivonat mitragyna speciosa kratom kolanut kóladió cola nitida cola vera aranygyökér természetes antidepresszáns

Yopo stb.

2009.11.30. 14:48 pszichoaktiv

Na, ez se velem történt, de Yopo-ról még nem volt semmi, legyen már itt egy beszámoló, amit nemrég kaptam:

"Tegnapelőtt megálmodtam, hogy hatalmas gombák fognak nőni az udvarban, és ugyanolyan típusú álom volt ez, mint amikor azt álmodtam meg, hogy a salvia leveleket fog dobálni nagy tételben még az eleje felé... ott tartottam, hogy gombák... le is kajáltam őket, csak szeretem a gombákat, de nem hallucinogén gombák szoktak az udvarunkban nőni... felindultam az álmomon, hogy kaptam már megint valami jelet, és nem is volt olyan nagy kunszt (még ha teljesen be is jött)

Ez iménti ómen felcsigázott, és úgy döntöttem, hogy kell mára valami érdekes... salviás dobozka előkap, pipa megtölt, öngyújtó megbütyköl, szív >>> és húúha, rövid volt, de érdekes - lenntart lenntart lenntart, és egyszer csak nézem, mi van, közelebb kerültek a dolgok és furcsán beremegtek, aztán a következő pillanatban hátra vagyok dőlve az ágyamban, és röhögök, és addig nem tudtam abbahagyni, ameddig az időben lemaradt tudatmaradványaim utól nem értek (vagy valami iylesmi :D, ugyebár a tripek nem túl elmesélhetőek...)
 
Utána eszembe jutott, hogy van még yopo-m is, fogtam az egészet (amúgy abból el szokás használni egy körben egy egész grammot?!, főleg úgy, hogy most a salvia volt még csak a második, amit beéreztem (ugyebár a törperózsa az nagyon magas szintű érzéki kiélesedést adott és két qrva jó napot...)) aztán lemozsaraztam, de mivel olyan volt ez most, mint a szotyi, az előzővel ellentétben, ami korrekt száraz porlós volt (ehhez nem voltam elég bátor hogy korrekt adagot használjak és nem volt mellette szóadbikarbóna sem, amúgy egyik adagot sem pörköltem csak tűvel föltéptem a héjukat és letördeltem...), ezért mozsár után egy csomó ideig szenvedtem, hogy lepengézzem és raktam közé némi szódabikarbónát hogy kevésbé tapadjon és jobban belemásszon a kis buksimba... két szép utca>papírcső>orrba fölránt (sokat tubákoltam régen, szóval ezzel nálam nincs gond...)>>> aztán a szívem fölpörgött úgy, hogy aszittem kiesik (akárcsak egy korábbi, sikertelen salviázásnál), utána egy nagyon mély zsibbadás és egy igen komoly kaleidoszkópeffekt, ami kicsit később már nyitott szemmel is megmaradt közben torzultak jobbra-balra az alakok, 2-3 apró hányás (igyekeztem aznap nem enni előtte) aztán élvezkedtem tükörrel, hogy hogy változik az arcom:D a zeném összekutyulásával (nahjó ezt nem tudtam sem a salviánál, sem ennél, hogy a salviánál "elakadt a tű" a zenémben vagy sem, meg itt, hogy tényleg úgy kitekerték a számokat ahogy hallottam, mert rádiót hallgattam: HBR1.com - The Alien's Choice/Dream Factiry, ami a három rádiójuk közül egy ambientes), meg a törperózsa (már nagyobb 2 méternél a nagyobbik a kisebbik meg megállt teljesen :S) leveleit nézegettem, meg a falon a leopárdos pószteremet, ami hol medve, hol ember volt... amúgy a pupillám meglepett, hogy nem lett hihetetlenül hatalmas... és vagy másfél órát pörgött bennem a yopo...
 
a lényeg hogy határozottan remek volt mind2

Szólj hozzá!

Címkék: yopo

Humulus lupulus, azaz a komló, meg egy kis Kratom

2009.11.30. 14:47 pszichoaktiv

A komló a sörben betöltött áldásos szerepe miatt már eleve pozitív előítélettel indult, és ez a tisztelet csak erősödött.
Kétféle "formátumban" van birtokomban, először a leghatékonyabb, legdrágább részét próbálgattam, a tobozkák hatóanyagdús mirigyeit:
3 gramm mirigypor langyos teája (tehát nem forráztam le, csak langyos vízzel elkevertem és belöttyintettem): Nem túl gyorsan felépülő nyugalom, viszont órákig kitart. Ha az ember nem figyel oda, nem is tűnik fel neki, csak az a tünet esetleg, hogy ezen vagy azon már rég felhúzta volna magát, most pedig higgadtan képes reagálni. Ha odafigyelünk a fejre, persze érezhető az enyhe zsongás, ami komlóbevitel nélkül nem lenne, de egyébként nem tűnik fel még saját magamnak sem. A legjobb szó a hatásra a nyugalom. Ez a tea nyugtat.
Egy másik napon ugyanez volt, csak 6 grammal, ami annyiban ad többet, hogy a zsongás érezhetően erősebb, és a hatás is órákkal hosszabb: összesen kb. 8-9 óra. Meg is lepődtem ezen az időtartamon, ezt még megismétlem, hogy máskor is ennyire tartós-e a hatás.
Aztán jött 10 gramm tobozka teája, amiben ugye ott vannak a mirigyek is, de az is, ami körülveszi. Leforráztam, majd hagytam ázni olyan 6 deci vízben, ihatóra hűlés után leszűrtem, az ázott növényi anyagot gondosan kifacsartam. A tea nem túl finom, de a herbateák ízvilágát ismerőknek semmi gondot nem fog okozni. Úgy fél óra után már éreztem a hatását, ami egyre erősödött, jó volt. Ekkor támadt egy ötletem: mi lenne, ha megnézném, hatásos-e ilyen alappal a Kratom, méghozzá a küszöbdózisom alatt. Mindössze 2,5 Bali Kratom port fogyasztottam el, és éreztem is áldásos hatásait! Ez elég fontos eredmény számomra, mert már régóta keresek olyan mixeket, amivel csökkenteni lehet a bevitt Kratom-por mennyiségét. Végre ez egy ilyen, de fogom még tesztelni.

Szólj hozzá!

Címkék: komló relax nyugtató kratom

Ámokfutás – kis adagokkal

2009.11.30. 14:35 pszichoaktiv

Na, álljon itt egy több, mint két hónappal ezelőtti eset felelőtlen, de hepiendű listája, jó hülye este volt :)

Hazaérkezés (a történések kezdete délután 6-kor van, szobahőmérséklet 25,5 Celsius fok)
 
1 dupla kávé (ahhoz, hogy ne dőljek el felébreszthetetlenül este 7-kor (keveset alszom))
+ 0,3 g Aranygyökér kivonat (hogy valamit képes is legyek kezdeni az ébrenlétemmel)
1 korty kávé + 0,3 g Aranygyökér kivonat (mert este 8-kor kiderül, hogy egy kicsit dolgoznom is kell)
0,3 g Yohimbe + 0,7 g Damiana 10x kivonat (este 9, tesztelni szeretném, hogy ez a két, hasonló hatású anyag mit művel ilyen arányban, mert ugye 0,5 g Yohimbe már lehet elég, ahogy 1 g Damiana 10x is. 1-2 óra alatt bekövetkező fejbéli zsongás és értágulás – feszül még az orrom alja is egy kicsit, amit a megnövekedett vérforgalom okoz. Szóval megvan a pszichoaktív és az afrodiziló hatás is.)
+ 3,3 dl Maredsous Triple 10% Vol-os belga sör
+ 5 dl Twisted Thistle Ipa 5,3% Vol-os skót sör
+ 3,55 dl Yeti 9,5% Vol-os amerikai sör (éjjel 11-12:30, munka és nyugalom)
+0,0x Zen Gold kis fémpipás elszívása (Ez bíz hülye ötlet volt, bármennyire kicsi is az adag (körömnegyednyi, röhej), az ereim a korábbi nyugisörök ellenére is megfeszültek, szóval ezt senkinek sem ajánlom, de azért nem volt vészes, és a Zen-től megszokott „zsssss” is jött. Yohimbe és/vagy Damiana 10x után Zen-nel inkább ne szórakozzunk)
+4,6 g Bali Kratom porának forrázata, hűlés utáni lenyelése (éjjel 12:30, „Na mi lesz?” alapon, innentől kifejezetten vidámabb az este, ha nem is annyira, mintha a sörök elé vettem volna a Kratomot, én hülye :/)
+3,3 dl Maredsous Blond 6% Vol-os belga sör
+ 0,33 La Chouffe dl 8%-os belga sör (éjjel 12:30-01:30, „A Kratom után a vajon milyen lesz megírni ezt a kis lajstromot?” kérdésre a „Kellemes” szó a megfelelő válasz, némi szemégés azért jár most már az ébrenléthez – ekkor kezdtem egyébként írni ezt a szöveget)
+0,0x Zen Gold kis fémpipás elszívása (már nem jelentkezik az ereim feszülése, egy kis fless és más semmi,  de nekem ez bőven elég. Tudom, jól tudom, hülye mimóza vagyok, és túlérzékeny észleléseim félrevezethetik a böcsületes vasgyári pszichonautákat, de nekem a Zen-ből tényleg alig kell – megnyugvás, hogy nem én vagyok így ezzel egyedül. Persze mondjuk olyan ártatlan arcú cimborák is képesek 0,3 grammossával tolni, hogy egészen elképedek :D)
+6,9 g Bali Kratom porának forrázata, hűlés utáni lenyelése (01:30, alkohol után már nem sokat nyom a latban a Kratom-bevitel (most se), de azért hatástalannak nem mondanám :D, pazarlásnak viszont igen)
+3,3 dl Dendermonde 8%-os belga sör
+3,3 dl Mc Chouffe 8%-os belga sör (01:30-, ezeknek a végére már nem létező Motörhead számokat hallok Lemmy vokáljával, szóval inkább odafigyelek, semmint írok. Emellett egy korty sör közben világossá válik a Tankcsapda „Ez az éjszaka az ördögé” üzenete is, majd elszunnyadok és felriadok, zárva ezzel az írást.

 

Szólj hozzá!

Címkék: koffein alkohol relax afrodiziákum szalonspicc kratom herbál mix yohimbe könnyű hallucinogén stimuláns aranygyökér természetes antidepresszáns mitragyna speciosa

Architekturális álmok

2009.11.30. 14:25 pszichoaktiv

Sziasztok! :)
Mostanában is folynak a különböző kísérletek, szeretnék veletek megosztani egy álmot:
Napi 3x negyed gramm arangyökérkivonat volt a kiváltó ok, reggel, délben, és este. Ez utóbbi lefekvés előtt kb. 1-1,5 órával volt.
Szülővárosom nem egy építészeti gyöngyszem, sok benne a sokemeletes ház, és én pl. egy kevésbé magas betonpanel egyik lakásában nőttem fel. Álmomban hazatértem szülőföldemre, és melepett örömmel vettem észre, hogy több panel alját átépítették: Az alsó szintről kivásárolták a lakókat, így lehetőség nyílt egy belül átjárhatóan árkádos, kívül pedig oldalsó támpilléreket is hozó átépítésre, amitől ezek a házak egyfajta neogót rakétákká változtak, átlyuggatott és kiszélesített földszintekkel. Boltok lesznek majd bennük, álmomban tudtam ezt.
Ez a fajta árkádosítás, oldalpilléresítés olyan építészeti objektumokat is érintett, mint pl. a vasúti híd alja, szóval az egész városban végigvitték ezt a koncepciót, és az álomfilm kapott egy kb. Dark City-s, sötétítő színszűrőt, csak nem kékeset, hanem sötétszürkéset, a házak falán pedig pislákoló, sárga ablakok.
Azért írom ezt le, mert már nem ez az első szülővárosommal kapcsolatos álmom, amiben a valóságban nem létező, esetleg kibővült, átalakult városrészekben mászkálok. Kifejezetten élvezem ezeket az álmokat, mert persze izgalmasak a cselekmények is, de a helyszínek az igazán érdekesek ilyenkor. Ja, és vannak addig nem ismert külterületek, ipartelepek is.

Szólj hozzá!

Címkék: kivonat álomnövény aranygyökér

Camu Camu

2009.11.30. 14:22 pszichoaktiv

A Camu Camu egy meglehetősen érdekes gyógynövény, ami tele van C-vitaminnal, méghozzá a szervezethez közelebb álló, természetes formában, ráadásul emellé van még egy nagy rakás gyógyhatása, ami már önmagában is érdekessé teszi ezt a nektarinszerű külsővel rendelkező növényt.
Engem azonban természetes antidepresszáns volta késztetett arra, hogy kipróbáljam, mennyire hatásos. Dokumentálták, hogy számos kedélybeteg elhagyta a mesterséges, és ezáltal nem túl egészséges antidepresszánsokat, miután próbát tettek a magyarul amúgy nem túl bizalomgerjesztően hangzó Camu Camuval :) A száraz gyümölcspor napi adagja 3x 1-2gramm, viszont nem gond a túladagolás - legfeljebb hasmenéssel távozik a többlet.
Így először 10 gramm növényport fogyasztottam hideg vízzel elkeverve, tehát magát a növényi anyagot is lenyelve - eredetileg is megeszik. Másnap ugyanezt forró vízzel néztem meg 7 grammra, tehát leforráztam, megvártam, amíg kihűl, aztán a növényi anyaggal együtt megittam az egészet.
Az egyérelműen pszichoaktív hatás a forró vizes kísérletben valamivel korábban jelentkezett, de kb. háromnegyed órára tenném a hatás beköszöntét, aminek időtartama több óra.
És hogy milyen is ez a hatás?.. Hát, ilyet spec. még nem éreztem, mert bár erre is állnak a szinte minden pszichoaktív növényre illő cizellálatlan állítások, hogy érzed a fejedben, meg hogy zsong tőle az agyad, de ez másképp zsong, mint az eddigiek, hogy úgy mondjam. Talán úgy fogalmazható meg leginkább az érzés, ha az ember az agyát valami sűrű szirupnak tekinti, és próbálja elképzelni, milyen lehet, ha ebben a szirupban rengeteg aprócska buborék száll folyamatosan fölfelé :) Kb. ezt éreztem. Nehéz ezt szavakba foglalni, mindenesetre némileg euforikusabbra számítottam az antidepresszáns címkét tekintve. Viszont átélve tökéletesen érthető ez az antidepresszánsi titulus, valami történik a fejedben, ez a valami pozitív, és az embernek ismét csak kedve támad mindenféle mixek kipróbálásához :)

Szólj hozzá!

Címkék: természetes antidepresszáns camu camu

Macskamenta

2009.11.30. 14:11 pszichoaktiv

Ez is egy olyan enyhe hallucinogén, agyi állapotváltoztató, amit hatásosnak találtam. Az álomhatáson kívül semmi igazán komoly, de hogy ne a végén kezdjük a napot, ami kifejezetten kellemesen telt a kísérletezéssel, vegyük sorra az eseményeket:

Délelőtt volt egy liter tea 25 grammból, amit főztem 5 percig, negyedórát meg hagytam ázni, hűlni. Utána a kifőzött növényporból is kipréseltem még a folyadékot, és az egészet megittam. Jó volt az íze, olyan Mohito-szerűen mentás, azt meg szeretem... Hoppá, ezentúl macskamentával fogom ízesíteni az alkoholos italaimat! :)
Kellett hozzá némi idő, de be is ütött, éreztem a fejemben, hogy hatás érte, méghozzá kellemes. Egyfajta zsongás jött, de semmi haluka. Fél nappal később elszívtam belőle egy cigit, ami után elég sokat kellett szellőztetni, de azért jó volt. Ugye a fű fellazítására szokták használni az ilyen enyhébb növényeket, de épp azért, mert ezek önmagukban is működnek. Kellemesek, ez a jó szó. Meg persze olcsók és legálisak is, ami nem utolsó szempont. Szóval a cigitől fotelben üldögélős, magamra figyelős hangulatba kerültem, amiből szükség esetén bármikor, minden gond nélkül ki tudtam szakadni, majd ugyanarra a szintre "vissza is relaxálódni". Aztán persze enyhültek ezek a hatások.

Este, lefekvés előtt még benyomtam egy 10 grammos, 4 decis macskamenta teát, amit csak simán leforráztam, egy filter citromfű hozzáadásával - mert ugye az is pszichoaktív. Azt azért nem mondhatom, hogy a leforrázás szó szerinti volt, mert csak igen meleg volt a víz, de nem forrt. Ki akartam ugyanis próbálni, hogy beválik-e ez az illóolajbarátabb módszer, esetleg jobban is, mint a főzés. Úgy is lett, de talán csak felhalmozódott már bennem a hatóanyag estére, vagy a citromfüves kombinálás miatt, mindenesetre a három próbálkozás közül ez ütött be a legjobban, kifejezetten érezhető hatásokkal a fejben, de amúgy az egész testemben, a bőrömben is éreztem a menta bizsergő szikráit, mintha átitatódtam volna vele, átjárta az ereimet, benne volt a véremben.

A lényeg azonban számomra az álomhatás volt. Másfél hete nem fogyasztottam álomnövényeket, ez meg is látszott csillapuló, majd búcsút intő álmaimon. Elmúlt éjjel azonban erős álmom volt, ráadásul furán többszintű: álmomban macskamentával kísérleteztem (tehát folytattam az ébrenléti kísérletezést), aztán elaludtam, és sikerült misztikus álmokat látnom. Az első felébredés a kettős szint miatt kissé összezavart, de aztán felfogtam, hogy még álmodom, és aludtam tovább, immár normál tematikájú álmokkal. Nem intenzíven erotikus álmok jöttek, mint amiről macskamentával kapcsolatban olvastam, de legalább emlékeztem rájuk, amikor másodszor, úgymond rendesen is felébredtem.

Annyira nem vésődtek be a memóriámba az álmok, mint a Zacatechichi-nél szoktak, meg a kettős álomszint miatt a misztikusakat sajna nem is tudtam lejegyezni, de izgalmas kísérletek várnak rám a különféle álomnövények összefőzésével, az biztos.

Nyugodt szívvel mondhatom, hogy megérte kipróbálni, és bármikor szívesebben pöfékelek el egy macskamenta-cigarettát, mint egy hagyományost, mert a dohányt nem annyira szeretem.

Kiegészítés:
Másnap végig éreztem a fejemben némi enyhe emlékét az előző napi erőteljes macskamentázásnak. Úgy döntöttem hát, hogy aznap nem fogyasztok, ittam viszont egy sokáig áztatott citromfű teát, de nem tudom, ez mennyiben befolyásolta álmaimat.
Sikerült ugyanis átélnem az utóbbi idők egyik legizgalmasabb okkult-misztikus álmát. Ha most nem is aludtam el álmomban, de alkalmaztam egy teleportációs technikát, ami ugyanúgy, mint az álom, ismeretlen helyre vitt. Ezen a helyen zajlott a cselekmény, a város neve, a helyszín, és sok minden más is rendesen beleégett az emlékezetembe, ébredés után egy órával is simán és részletesen le tudtam jegyezni a történteket. Álmomban meglehetősen tudatos voltam, szerezni akartam bizonyítékot az eseményekkel kapcsolatban stb. Mivel azonban ismét két szinttel voltam mélyebben az ébrenléti tudatosságnál, eléggé meglepett, hogy az álomvégi visszateleportálás nem az álomvalóságba, hanem az ébrenlétbe hozott vissza. Igazán kiváló álomportya volt, de mindenképpen további kísérletek szükségesek a citromfű szerepének tisztázására. Hatásos-e az álmokra önmagában is, vagy csak ebben a kombinációban működik jól együtt az ismerten álomnövény macskamentával.

1 komment

Címkék: relax citromfű calea zacatechichi könnyű hallucinogén macskamenta álomnövény dohányhelyettesítő

Kava Kava

2009.11.30. 13:42 pszichoaktiv

Egyszer hallottam, hogy valaki Kava kavából főzött teát, de semmit se hatott, mert mint később kiderült számára, az aktív hatóanyagok 60 fokon feladják. Ennek ugyan nem néztem utána, de már eleve langyosabb vízzel álltam a kérdéshez, mennyiségre pedig 10 grammokkal kísérleteztem, és száraz gyökérporról van szó, ugyebár.
A Kava Kava kétségtelenül hatékony stresszoldó. Nyugtat, relaxál, és a fejben kifejezetten, fizikailag is érezhető a hatása, amit az aktuálishoz képest egyfajta tompított hangulatként fogalmazhatnék meg. Amikor az ember megissza a lötyit (vízzel elkevert gyökérpor), rögtön érzi a nyelvén és a szájában azt a zsibbadásos érzést, ami némileg a lidocainra emlékeztet. Ebből már lehet tudni, hogy tényleg Kava Kava az, amit lenyeltünk :) Ezután nyugalom árad szét az emberben, a felhőtlenség érzése is jelentkezik bizonyos szinten. A test ellazul, és mivel a szer alváshoz is segíti a fogyasztóját, könnyen úgy járhat, mint én:

Az első kísérlet előtt két napig nem tudtam eleget aludni a sok elfoglaltság miatt, így aztán 11 óra hosszára elaludtam, és ebből a pihentető alvásból nem ébredtem fel a szokásos berögzült ébredési időpontokban sem, szóval végre aludtam egy igazán jót. Ezek a berögzült ébredési időpontok a hétvégi alvást is rendszerint tönkrevágják nálam, ezért most nagyra értékeltem, hogy nem szóltak bele a pihenésembe.
Ezen úgy felbuzdultam, hogy másnap alkohollal is rásegítettem a hatásra :) Amikor már tisztán éreztem, hogy hat a Kava Kava, megittam 3 dl  8%-os belga sört, minek következtében fél napon át zsibbadt aggyal mászkáltam, mintha egy tompa, zselés állagú párnával mértek volna csapást a tarkómra :) Kifejezetten élveztem ezt a kissé zombi-jellegű állapotot, jól elvoltam a helyzet átélésével.
Következő alkalommal szintén 10 grammal, tipikus napvégi fáradtság állapotában próbálkoztam, de vettem be mellé kóladiót és aranygyökér kivonatot is, hogy el ne aludjak. Ébren maradtam, és az agyamban most csak enyhe lazulást éreztem, szóval a koffein és az aranygyökér-hatóanyagok kombója sikeresen ellensúlyozza, jobban mondva gátolja a Kava Kava hatását.

Meg fogom csinálni a tradicionális kava italt is, mert ez egy hatásos anyag, érdemes vele kísérletezni.

2 komment

Címkék: alkohol relax természetes antidepresszáns kava kava

Iporuru

2009.11.30. 13:32 pszichoaktiv

Van ugye az ayahuasca, amit ugyan még nem próbáltam ki, de ki fogok, addig meg olvasgatok róla néhanap. Így találkoztam az Iporuru-val is, amit tanító orvosságként szoktak opcionálisan belefőzni az ayahuascába. Az Iporuru-nak számos jó tulajdonsága van, káros hatásai meg nincsenek, még túladagolni is csak a különféle alkoholos kivonatait meg mixeit lehet, ha nagyon etúlzott mennyiségeket vesz valaki magához.
Jó ízületi fájdalmakra, meg afrodiziákumnak is használják, szóval, gondoltam, a legkomolyabb, ami történhet velem, hogy egészségesebb leszek, meg esetleg jöhet egy indokolatlanul erekciódús szakasz a növényben található yohimbine-nek köszönhetően :) (Bár ez utóbbi eleve nem tűnt valószínűnek, mert a leírások napi háromszori 1-2 grammos tea kúraként való iszogatását írják elő, szóval ez nem ilyen azonnali hatású afrodiziákum.)

Pszichoaktív hatást ugyan sehol sem említenek, de nyilván nem véletlenül főzik bele az ayá-ba, úgyhogy kipróbáltam 10 gramm Iporuru levélpor fél literes forrázatát. Ahogy ihatóra hűlt, meg is ittam. A fejemben legkésőbb fél órán belül több óráig tartó, teljesen egyértelmű pszichoaktív zsongás jelentkezett. Ennél nem fejlődött tovább az érzés, de remek relax-hatásokat tapasztaltam így is.
Örülök, hogy kipróbáltam, és fogok vele mixeket is készíteni, mert a leírások szerint szabadon keverhető más anyagokkal.

Egy cimborával is leteszteltettem azóta a hatást, mert gyanús, hogy máshol nem találtam róla pszichoaktív jelzőket. Ő pl. nem érzett az égvilágon semmit :)

Szólj hozzá!

Címkék: relax afrodiziákum ayahuasca iporuru

Guarana

2009.11.30. 13:23 pszichoaktiv

Hát ez lenne a Paullinia cupana közismert neve. Úgy került képbe, hogy van ugye a kávé, ami gyorsan hat, de dobogtatja a szívet, meg van a kóladió, ami lassabban, egyenletesebben szívódik fel és fejti ki hatását, ezért nem dobogtat be, de időben be kell venni, hogy ne aludj el, mielőtt hatni kezd. Ezeket aranygyökérrel lehet felturbózni. Kellett volna azonban valami olyan, ami azonnal, önmagában hat, és nem dobogtat. Ezt a címet a Guarana nyerte el nálam. Első nap, már az álomba ájulás küszöbén be egy 5 grammos adag, hát hajnali 4-5 közöttig maradtam fent tőle, a másnap álmosság nélkül átvészelhető. Hát jó, akkor még aznap este mégegyszer! Ugyanaz az eredmény, aludni max 3 órát aludtam mindkét hajnalban. Utána napközben mintha kissé lebegtem volna, nyilván az alvás hiánya okozta (amitől amúgy egész jókat lehet halukálni, majd egyszer rámegyek erre a témára is). Harmadik nap este már csak 3 grammot ettem, mert az előző két éjszaka akkor se tudtam volna elaludni, ha akarok. Így a 3 grammal azért már éjfél után kb. két órával aludni térhettem, mert úgy gondoltam, nem szabad így visszaélnem a szervezetem tűrőképességével. Tudtam aludni, de tudtam volna ébren maradni is.

Állagra ez egy bézs színű, nagyon finom őrlésű por, ízre se rossz, teljesen rendben van, szóval leöntve meleg vízzel felkeverem, aztán hideg vízzel iható hőmérsékletűre felengedve belöttyintem, és kész. Ügyes kis növény, de azért ne dolgoztassuk túl a szívet. Ha nem is kezd el hevesen dobogni, egyfolytában ébrenléti üzemmódban dolgozik. Gondoljunk bele, hogy alvás közben a szív is pihenő módba vált, amire szüksége is van. Rövid távon, egy-két napra el lehet azt játszani, amit az előbb leírtam, de rendszeresen nem lenne nagy ötlet.

Szólj hozzá!

Címkék: guarana stimuláns

Yohimbe

2009.11.30. 13:14 pszichoaktiv

Olvastam, hogy a yohimbe könnyű hallucinogén, így hát ki is próbáltam. Először alaposan utánajártam az adagolásnak, meg láttam azt is, hogy enyhe, rövidtávú MAO-gátló.

Első kísérletem a MAO-gátlás kockázatának ismerete ellenére jól bekávézva, némi csoki után történt, ezeket ugye mind nem kéne fogyasztani ilyenkor, meg még egyéb dolgokat sem, de semmiféle ebből eredő probléma nem jelentkezett (hallottam olyat is, hogy testépítők kávéval együtt fogyasztják).
Az első adag két teáskanál (azaz 3 gramm) kéregpor 10-15 percig bögrényi vízzel főzött teája volt, amit aztán leszűrtem, és a növényi anyagot ki is facsartam, majd jégkockákkal lehűtöttem a teát és megittam. (Ezt írták valahol minimál adagnak, ezért kezdtem innen.)
Fél órán belül jött is a könnyű "high" érzés, ami ilyen növények fogyasztásakor jönni szokott, tapasztaltam már ilyesmit Kék Lótusznál és egyéb növényeknél is. Nálam ez nem sokban különbözik, érzed a fejedben, hogy van valami, és ez nem egy rossz érzés.
Ezen hatásoknál azonban sokkal kifejezettebben jelentkezett az afrodiziáló hatás. Hát, áll a zászló tőle, szinte spontán is - na jó, azért legalább egy pajzán gondolat kell hozzá nálam ennél az adagnál :)) Szóval rendben, a leírások nem hazudtak, ez tényleg afrodiziákum.
A szívemmel ugyan nincs semmi baj, de hevesebben vert, pedig ennél az adagnál nem vártam ilyesmit. Mondjuk én egy olyan alkat vagyok, hogy könnyen elkezd dobogni a szívem mindenféle dolgoktól, pl. egy komolyabb kávé is elég hozzá, ha fáradt vagyok. Szóval éreztem, hogy nekem a yohimbe kisebb dózisban is elég lesz. Meg azt is tapasztaltam, hogy fázni kezdtem. Utánanéztem alaposabban, mire jó a yohimbe - mert hát ugye alapvetően gyógynövény -, és azt találtam, hogy többek közt lázcsillapító hatású is. Ja, akkor ezért fáztam, nem a fűtéssel van gond.

Másnap már csak 1,5 grammal próbálkoztam, viszont jól becitromléztem a teát, mert olvastam, hogy az lágyítja, egyben fokozza a hatást. Eredmény: még mindig afrodiziákum, még mindig beállok tőle némileg, és még mindig jön a fázás.

A következő kísérlet 1 gramm citromos, fél bögrényi yohimbe-teával történt, és a beállás, amit magas dózisokra írnak amúgy, már elmaradt, de az afrodiziálás és a kismértékű fázékonyság még mindig megvan.

Kíváncsi vagyok, meddig kell lemennem, hogy ne legyen fázás, és hogy akkor van-e még afrodiziálás. A legközelebbi adag már csak fél gramm lesz.

A legutóbbi kísérlet:
Fél gramm yohimbe 15 percig főzve némi citromlével (kb. 1-2 kiskanál) kellemesen enyhe zsongást hozott (erre már nem is számítottam), még érezhető afrodiziáló hatással. Fázás és szívdobogás már csak annyira enyhén, hogy nem is zavaró. Azt hiszem, számomra ez a megfelelő adag. Hát anyagilag nem vág földhöz :)

Igen Fontos!
A különböző Yohimbe szállítmányok különböző erősségű kérget tartalmazhatnak, ezért az első próbát nagyon kevéssel, legfeljebb fél grammal kezdem.

Szólj hozzá!

Címkék: afrodiziákum yohimbe könnyű hallucinogén