HTML

Kísérletek pszichoaktív növényekkel

Legális, pszichoaktív növényekkel végzett kísérletek tapasztalatainak leírása. Álomserkentés, látomások szerzése, szellemi képességek mozgósítása.

Friss topikok

  • Sincon: Szia! Én most kezdem felfedezni ezt a világot, és sokat segítenek a tapasztalataid. Nem vagyok fia... (2021.09.09. 21:13) Kratom vs. Mulungu
  • hodocska: Szia, tök jó objektív leírás, respect! Én is írtam egy általános összefoglalót a kratomról főleg p... (2020.05.12. 23:02) Mitragyna Speciosa - Kratom
  • ö...mikó?: Hali, dohánypótlót keresek fű mellé, ami nem tartalmaz túl sok kátrányt, rákkeltő anyagot, viszon... (2019.02.04. 14:41) Damiana
  • vuitton: @Julianna Kapitány: A Gomoa shopban lehet 150gos Natural synergy márkájú porított kóladiót kapni (2018.05.07. 07:22) Aranygyökér-kivonat + Kóladió kombináció
  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.22. 20:01) Kava Kava

Archívum

Kava Kava

2009.11.30. 13:42 pszichoaktiv

Egyszer hallottam, hogy valaki Kava kavából főzött teát, de semmit se hatott, mert mint később kiderült számára, az aktív hatóanyagok 60 fokon feladják. Ennek ugyan nem néztem utána, de már eleve langyosabb vízzel álltam a kérdéshez, mennyiségre pedig 10 grammokkal kísérleteztem, és száraz gyökérporról van szó, ugyebár.
A Kava Kava kétségtelenül hatékony stresszoldó. Nyugtat, relaxál, és a fejben kifejezetten, fizikailag is érezhető a hatása, amit az aktuálishoz képest egyfajta tompított hangulatként fogalmazhatnék meg. Amikor az ember megissza a lötyit (vízzel elkevert gyökérpor), rögtön érzi a nyelvén és a szájában azt a zsibbadásos érzést, ami némileg a lidocainra emlékeztet. Ebből már lehet tudni, hogy tényleg Kava Kava az, amit lenyeltünk :) Ezután nyugalom árad szét az emberben, a felhőtlenség érzése is jelentkezik bizonyos szinten. A test ellazul, és mivel a szer alváshoz is segíti a fogyasztóját, könnyen úgy járhat, mint én:

Az első kísérlet előtt két napig nem tudtam eleget aludni a sok elfoglaltság miatt, így aztán 11 óra hosszára elaludtam, és ebből a pihentető alvásból nem ébredtem fel a szokásos berögzült ébredési időpontokban sem, szóval végre aludtam egy igazán jót. Ezek a berögzült ébredési időpontok a hétvégi alvást is rendszerint tönkrevágják nálam, ezért most nagyra értékeltem, hogy nem szóltak bele a pihenésembe.
Ezen úgy felbuzdultam, hogy másnap alkohollal is rásegítettem a hatásra :) Amikor már tisztán éreztem, hogy hat a Kava Kava, megittam 3 dl  8%-os belga sört, minek következtében fél napon át zsibbadt aggyal mászkáltam, mintha egy tompa, zselés állagú párnával mértek volna csapást a tarkómra :) Kifejezetten élveztem ezt a kissé zombi-jellegű állapotot, jól elvoltam a helyzet átélésével.
Következő alkalommal szintén 10 grammal, tipikus napvégi fáradtság állapotában próbálkoztam, de vettem be mellé kóladiót és aranygyökér kivonatot is, hogy el ne aludjak. Ébren maradtam, és az agyamban most csak enyhe lazulást éreztem, szóval a koffein és az aranygyökér-hatóanyagok kombója sikeresen ellensúlyozza, jobban mondva gátolja a Kava Kava hatását.

Meg fogom csinálni a tradicionális kava italt is, mert ez egy hatásos anyag, érdemes vele kísérletezni.

2 komment

Címkék: alkohol relax természetes antidepresszáns kava kava

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoaktiv.blog.hu/api/trackback/id/tr583313007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ŐnMagam 2017.10.06. 17:15:01

"kiderült számára, az aktív hatóanyagok 60 fokon feladják"
itt valami tévedés lesz nem adják fel, csak nem kell sokkáig főzni,olajon megpiritva 5-10 másodpercet majd pár csepp citromlével felhígitva és vizzel felereszte rőviden forralva is jó. Lehet belöle grillást is késziteni 2-3 deka olvasztott kristály cukorhoz keverni egy csapott teáskanál kava-kava gyökérport gyorsan kevergetve hőálló űveg edénybe, ha már krémes pár csepp ecet vagy citromlé mert a sav cxsapja ki benne a gyantát ami tartalmazza a kavalaktont/kavapiront és igy könnyen felszivodik még a gyomorban,kevés hideg vizzel megszilárditható és ehető is lesz.Elmarad az a nyamvadt lidokainos zsibi meg a hányinger, csak a relax meg a nyugi van meg töle.Szerintem a 10 gramm eszméletlen sok, már egy teás kanál is teljesen lehigaszt és tiszta marad a tudat.Naponta 60-120 mg kavapiront lehet biztonságosan fogyasztani, 3 hónapon át. Nem szabad szednie annak, aki súlyosan depressziós várandós, valamint szoptat,nemcsak a szorongást csökkenti, ellazítja az izmokat és könnyíti az elalvást is más néven részegítő bors vagy mámorbors évezredek óta ismert gyógyhatású növény. De ez nem kábszer ,nem véletlenül legállis és boltban kapható, fölösleges sokkat várni tőle olyan jó lesz a nap meg nem idegeskedik az ember szép csendben el filozgat el van mint a befött autót se igazán vezessen aki fogyaszt ilyet mert be van lassulva picit, nem szembetünö olyan mintha hajnalba álmosan kell eltotyongi a verdával valahova csak ez nem mulik nem ébredsz fel mint normális esetben, szerintem ez csak akkor érdemes fogyasztani ha kikapcsoldni pihenni vagy elmélkedni szeretetnél nem egy társasági cucc halkan csendben elvagy.
süti beállítások módosítása