HTML

Kísérletek pszichoaktív növényekkel

Legális, pszichoaktív növényekkel végzett kísérletek tapasztalatainak leírása. Álomserkentés, látomások szerzése, szellemi képességek mozgósítása.

Friss topikok

  • Sincon: Szia! Én most kezdem felfedezni ezt a világot, és sokat segítenek a tapasztalataid. Nem vagyok fia... (2021.09.09. 21:13) Kratom vs. Mulungu
  • hodocska: Szia, tök jó objektív leírás, respect! Én is írtam egy általános összefoglalót a kratomról főleg p... (2020.05.12. 23:02) Mitragyna Speciosa - Kratom
  • ö...mikó?: Hali, dohánypótlót keresek fű mellé, ami nem tartalmaz túl sok kátrányt, rákkeltő anyagot, viszon... (2019.02.04. 14:41) Damiana
  • vuitton: @Julianna Kapitány: A Gomoa shopban lehet 150gos Natural synergy márkájú porított kóladiót kapni (2018.05.07. 07:22) Aranygyökér-kivonat + Kóladió kombináció
  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.22. 20:01) Kava Kava

Archívum

Calea Zacatechichi

2009.06.06. 23:10 pszichoaktiv

Hatások:
Ez a növény igen sokoldalú hatásai tekintetében.
- Amiért itt a helye, az az álmok területén kifejtett katalizáló hatása:
- Intenzív, részletgazdag, tiszta álmok. Ezek lehetnek hétköznapi, problémamegoldó, erotikus stb. témájúak, de a szer elősegíti a különleges, úgymond „nagy álmok” átélését. Ezek maradandó élmények, inspirálják az alkotómunkát, el lehet rajtuk gondolkozni, de van, hogy csak kiemelkedően érdekes, izgalmas álombéli fikciók, kalandok.
- Előfordul profetikus álom.
- Előfordult kettős szintű álmodás.
- Egyéb technikák elsajátítása nélkül is átélhető bizonyos esetekben az álom közbeni tudatra ébredés, majd az álombéli események irányítása. Álomkontroll technikával kombinálva növeli a tudatos álmodás lehetőségét, gyakoriságát.
- Előfordul olyan „mélyre telepedő” álom, hogy az szinte már emléknek tűnik.
- Eredetileg emésztési, gyomor- és vesepanaszok esetén alkalmazott általános gyógynövény. Tapasztalat, hogy izomrándulás, megerőltetés miatti hátfájás tüneteit is enyhítheti.
- Rendkívüli frissességet eredményez a fogyasztás utáni reggelen.
- Bizonyos értelemben kivédi a másnapi, alkohollal kapcsolatos, nem kívánt hatásokat.
- Másnap egyfajta eufórikus hatás észlelhető bizonyos esetekben, de az eddig említett hatásoknak köszönhetően általános, hogy javul a közérzet.

Mellékhatások, intések:
- Nincs adat ismert vagy gyanított, fiziológiai vagy mentális, esetleg egyéb mellékhatásokról. A tapasztalat se utal ilyesmire. Ez egy gyógynövény, bízhatunk benne.
- Legfeljebb allergiás tünetek léphetnek fel ritka esetben, ezért is jobb kisebb dózisoktól indulni. Egyrészt kitapasztalja az ember, mennyitől meddig jut, másrészt már az elején kiderül, menni fog-e.
- A tea, esetleg a normál alkoholos kivonat fogyasztáskor hányinger léphet fel a rendkívül keserű íz miatt. Embere válogatja, aki nem bírja, az nem bírja. Ezt kikerülendő, fogyasztják porítva, kapszulába töltve. Keserűsége egyébként szokható, a pozitív visszacsatolásoknak köszönhetően pedig ez a probléma elveszti kezdeti jelentőségét. (Csak a sokszorosra sűrített alkoholos kivonat íze nem kellemetlen, de ez az anyag igen drága.)
- Rémálom előfordulhat. Ennek esélye, úgy tűnik, éppen akkora, mint normális esetben vagy kisebb. Ez is álom, ez is életszerűbb, élénkebb lesz, jobban emlékszik rá az ember. Kérdés, hogy gyenge idegzetű emberre lehet-e ez veszélyes? Nem hiszem, és nincs is erre utaló adat. Velem eddig egyszer fordult elő, de nem volt semmilyen probléma.

Általános ismertető:
Fogyasztási, előkészítési módok, adagolás:
- Hagyományosan tea formájában fogyasztják, némi (2 gramm) cigarettába töltött levélzet elszívásával támogatva.
A cigaretta véleményem szerint úgy, ahogy van, elhagyható. Olvashatóak leírások, miszerint 3 gramm elégséges adag. Ezt nem tudom megerősíteni. 4 gramm is legfeljebb a korai, friss ébredéshez volt elegendő. Aztán 8 grammot is említenek, ami állítólag 2-3 napi intenzív álomélményre elég. Ez esetemben annyiban volt igaz, hogy ennél az adagnál az első éjszakán valóban és rendszerint intenzív álomélmények jelentkeztek, és volt olyan, hogy a második reggelen is úgy keltem, hogy hoztam magammal emlékeket tiszta álomról. Az első éjszakán előfordulhat álom közbeni tudatra ébredés, ami által az álom irányíthatóvá válik. Előfordult továbbá kettős szintű álmodás is, amikor álombéli álmából ébred fel az ember, és utána még mindig álmodik. Ilyesmit addig soha nem tapasztaltam.
A hagyományos adag 25-40 gramm növény teája lenne úgy 2 cigarettával, ekkora adagnál állítólag már az ősei szellemével és egyéb lényekkel kommunikál a tea elfogyasztója – ki fogom próbálni.
- A keserű ízt elkerülendő, őrleményét kapszulába töltve, sok vízzel nyelik le. Ehhez inkább szárak nélküli, válogatott növényi anyag és normál zselékapszula szükséges.
Kapszulába töltése előtt finom porrá őrlik, de a megfelelő számú kapszula megtöltése házilagos módszerekkel meglehetősen időrabló folyamat. Kávédarálós őrlésnél 10 sec-nél tovább ne őröljük hosszabban egy menetben, nehogy a felforrósodás megégesse a port. Pihentessük pár percig, aztán ismételten őröljük 10 sec-ig, közben rázogassuk darálót, hogy fellazuljon az anyag. A tízedik darálás után már elég finom lesz az őrlemény. A kapszulákat próbáljuk a lehető legjobban megtömni, így 8 gramm belefér 30 kapszulába. Tizedgramm pontos mérleggel ellenőrizhető az eredmény. (Tíz normál méretű, üres kapszula súlya kb. 1 gr.) Van, akinél ez a módszer másnap hasmenést okoz.
- Fogyasztható alkoholos tinktúra formájában. Ilyenkor a 8 gramm port 96%-os etanollal vagy min. 70%-os Absinthe-tal öntöm föl, annyival, hogy a jól záró kis üvegcsében elfedje a port, majd erre rátöltök annyit, hogy a térfogatot megduplázzam. Tehát, ha mondjuk az üvegben 2 cm magasan állt eredetileg a por, akkor a végén a keverék 4 cm magasan álljon. Szorosan lezárom. A tinktúrát naponta kétszer fölrázva, legalább három napig hagyom állni, de minél tovább, annál jobb. Ezután elméletileg le kéne szűrni, és az alkoholt le kéne párologtatni róla melegítéssel. Ekkor marad egy zselés adag, amit össze kell kapirgálni, de ez macerás dolog, majd kikísérletezek valami ésszerűbb módszert. Egyelőre inkább csak felrázom, kiöntöm az üvegcséből egy nagy pohárba, felöntöm valamilyen innivalóval és leiszom a nagyrészét, majd újra felhígítom, és ismétlem ezt addig, amíg el nem fogy az egész. Tehát a növényi port is elfogyasztom. A hígítás azért kell, hogy a gyomorfalat ne tegyük ki az erős alkohol hatásának, és amúgy is érdemes hozzá folyadékot fogyasztani az alkoholos dehidratációt elkerülendő.
- A sok alkohol az álomindukciós hatást lerontja.
Az ittas szervezet, úgy tűnik, inkább a fizikai regenerációval van elfoglalva alvás közben. Így a Zacatechichi áldásos hatása sem álmok szintjén nyilvánul meg, hanem egyfajta detoxikációban. Ilyenkor másnap reggel még érezhetően a vérben kering az alkohol, de nincs részegség, se másnaposság, szédelgés, helyette az ember fel tud kelni és munkaképes. Kocsiba szállni persze csak normális véralkoholszint mellett szabad, és azt ha jól érzem, nem viszi le, csak a vele járó kellemetlenségeket orvosolja, legalábbis nálam.
- A legjobb hatásfok érdekében kipihenten érdemes fogyasztani.
Ugyanis ebben az esetben jelentkezik igazi részletgazdagság és cselekménybeli bonyolultság az álmokban. (Viszont itt kell megemlítenem egy profán felhasználási területet: ha kevés az idő az alvásra, de másnap frissen kell kelnem, beveszek egy adag Zacatechichi port vagy kivonatot. Forrázatot készíteni ilyenkor már nincs idő, mert az lehűlésig kb. 3 óra – majd egyszer lemérem –, úgyhogy marad az előrelátóan eltett alkoholos tinktúra vagy nekiállok és ledarálok egy adagnyit, aztán vízzel belöttyintem. Ennek köszönhetően akár 4 órai alvás után is neki lehet állni a napnak és rendesen végig lehet csinálni. (Nagy álmok ilyenkor nem nagyon vannak, az igazán intenzív szakasz később jönne.) Ez persze amellett, hogy túl hétköznapi használata ennek a nagyra becsült növénynek, visszaélés is a szervezetünkkel. Az alvás fontos dolog, és ha másnap este nem pótoljuk a pihenést, még félő, hogy árt pl. a szívnek. Mégis előfordul, hogy nincs jobb megoldás: nincs idő, de kell a frissesség. Utána azonban szigorúan alvás!)
- A sokszorosra sűrített alkoholos kivonat valóban alternatíva.
Bár ez nem olcsó dolog, aki nem tud megbirkózni sem a tea és a por ízével, sem a sok kapszulával, az fogyaszthat koncentrált kivonatot. Ez egy elég viszkózus anyag, amiből már pár gramm (pl. 2,5 gramm 18x-os kivonat) is elég az emlékezetes álmokhoz. Csekély mennyiség, normális íz, mégis mély, intenzív a hatás, szinte mintha nem is álom, hanem emlék volna már az élmény. Ráadásul ilyenkor valóban jelentkezik álomélmény a rákövetkező éjszakán is. Ha a pénz nem akadály, érdemes legalább kipróbálni.

Fajta, összetétel, állag:
- A Calea Zacatechichinek többféle verziója van a keserűség fokát tekintve.
Van egy olyan érzésem, hogy a keserűbb hatásosabb, de ezt igazolni kísérletileg még nem mondhatnám, hogy sikerült. Ez még kérdés. Fontos tisztázni, mert azért nem mindegy, mit áll ki az ember időről-időre.
- Az alap növényanyag súlyra kb. negyedrész szárat, ágat tartalmaz, a többi levélzet, virágzat. Felmerül a kérdés, hogy van-e a szárakban is hatóanyag, vagy ha olyat veszünk, amiben ágacskák is vannak, az csak pénzkidobás. Több próba igazolta, hogy azonos a hatóanyag-tartalom: 8 gramm gyengén darált szár kb. ugyanazt a hatást váltotta ki teában, mint 8 gramm levélzet; 8 gramm porrá őrölt ágazat vízzel lenyelve ugyanannyira induktív, mint 8 gramm levélpor. Az ágakat porrá őrölni a fent említett „10 x 10 sec rázogatós darálás” módszerével lehet kávédarálóban, darálások közti pihentetéssel, hogy a gép lehűlhessen. A vastagabb ágakat tördeljük el előre, amennyire lehet, így még az elsőre túl vastagnak tűnő darabok is elforgácsolódnak a végére. Maradhat néhány apróbb darab, de alig, és az se okoz gondot. Mondjuk az elején kopog, kattog, úgyhogy nem tudom, mennyire tesz ez jót a darálónak..
 

Fontos módszertani kiegészítés!: Főzzük a Calea port mázas fazékban, 4 dl vízben fedő alatt 1 óráig. Időnként lögyböljük vissza a fazék faláról a feltapadt Calea-iszapot. Öntsük le róla a főzetet, tegyük félre, majd öntsük fel a növényi anyagot még egyszer 3-4 dl forró vízzel, és főzzük még egy órán át fedő alatt. Ismét öntsük le róla a főzetet, tegyük félre, a teljesen kifőzött növényport pedig vegyük ki a fazékból. Öntsük vissza a fazékba a két adag főzetet, és most már fedő nélkül főzzük, amíg az állag még folyós, de a térfogat már jelentősen lecsökkent a víz elpárolgása miatt. Ezt a "sűrű teát" hagyjuk lehűlni, majd alvás előtt fél órával igyuk meg. Örömmel tapasztaljuk, hogy a sok munka meghozta gyümölcsét, a főzet keserűsége nagyrészt eltűnt, reggelre pedig kiderül, hogy így a hatás is mélyebb!
Három napon át teszteltem egymás után 8 grammokkal ezt a módszert, és határozottan hatékonyabb, mint az egyszerű forrázatok. Értékes álmokat hozott, de az is igaz, hogy a főzőcskézés elég hosszadalmas. Majd még próbálkozom kevesebb vízzel és rövidebb főzési időkkel, hogy belőjem az optimális paramétereket.

1 komment

Címkék: calea zacatechichi

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichoaktiv.blog.hu/api/trackback/id/tr83312888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HelioFetos 2012.04.24. 10:42:42

ISMERETLEN FAJTA CALEA Z.
sziasztok!
remelem h valakihez el fog jutni az infom!!!!
egy kis ideje foglalkozom caleaval,en ugy gondoltam h inkabb magamnak novesztek par tovet lakasban, aztan sutty ki a kertbe es majd szuret osszel..
szoval fel is kerestem egy boltot, ott egy 25 grammos calea szaritott zacsit nyomtak a kezembe, aztan haza.. magogak egyessevel, kivalogatni, gyokerezteto kozegre tettem es egy het vagy 10 nap alatt meg is jelentek a kis huncutok....
a fejvakaras onnan kezdodott amikor 10 csira el kezdett noni, es az egyik teljesen mas volt mint a tobbi.... ez azert lett erdekes mert mint mar irtam kezzel egyessevel valogattam a magokat, igy nem lehet hogy mas novenynek belekerult a magja.... nah mondom csak utana nezek mar mit kaptam a fentiektol.... de semmi infot nem talaltam rola... meg utalast sem.....
hat gondoltam a legjobb lesz ha szakemberekhez fordulok.... meg is tortent, email megir fuveszkertnek.... semmi gond nem kell izgulni jott vissza az email... meglesz par nap alatt...
hat mint kiderult ok is vakarjak a fejuket mert mar harom hete nem jott eredmeny, irtam nekik de azt irtak vissza h meg dolgoznak az ugyon....
ha esetleg tud valami kapcsolatot valahova aki tudna segiteni:) orommel vennem...
ennyi
szep napot nektek!!!
süti beállítások módosítása